VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 15/01/2008 - 01:00h

Pizarro representa un model econòmic negatiu per Catalunya, segons CiU, PSC i ERC

La designació de l'ex-president d'Endesa i actual conseller de Telefónica, Manuel Pizarro, com a número dos de la llista del PP per Madrid ha generat crítiques entre els partits catalans. CiU i ERC coincideixen a veure Pizarro com el representant d'un model econòmic basat en l'afavoriment de les grans companyies espanyoles, que s'ha demostrat perjudicial per l'economia catalana. I el PSC ho veu com una mostra més de la catalonofòbia dels populars.

El número dos de la llista per Barcelona de CiU, Pere Macias, ha dit que el fitxatge de Pizarro delimita molt bé quin és el model econòmic que vol el PP, contraposat al que defensa la federació. 'El nostre model econòmic no és el basat en el gran món financer', ha dit Macias.

La candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, ha recalcat que Pizarro va preferir una empresa alemanya a una de catalana, i ha subratllat que si esdevé ministre d'economia, perillarà l'acord d'inversions de l'estat a Catalunya.

El portaveu d'Esquerra al congrés espanyol, Joan Tardà, ha explicat a VilaWeb que la designació de Pizarro demostrava que el model econòmic que el PP vol aplicar a Catalunya és el mateix que el que ja apliquen empreses com Endesa, coresponsable de l’apagada que Barcelona va patir el juliol i culpable de cremar 17.000 hectàrees de bosc a la Catalunya Central el 1998. Tardà també evoca la imatge de Pizarro brandant la constitució espanyola per avisar que, si el PP torna al poder, tornarà l’atmosfera de catalanofòbia que es va viure durant tot el procés de l’OPA de Gas Natural contra Endesa.

En canvi, Mariano Rajoy ha destacat la voluntat reformista de Pizarro.

Contra l'OPA de Gas Natural

L'ex-president d'Endesa va encapçalar la lluita contra l'OPA de Gas Natural sobre l'elèctrica, en la qual va adoptar posicions públiques molt agressives contra Gas Natural pel fet de ser una empresa catalana i tenir La Caixa com a accionista principal.

Pizarro, de 56 anys, es va llicenciar en Dret a la Universitat Complutense de Madrid i va accedir a la plaça d'advocat de l'estat quan tenia 29 anys. El 1987 va ser agent de canvi i borsa i, a finals de 1995, vice-president de la borsa de Madrid. Actualment ostenta la presidència d'honor d'Endesa i és vice-president de Bolsas y Mercados Españoles; forma part del cercle de màxima confiança de l'ex-president espanyol José María Aznar.

El president del PP, Mariano Rajoy, considera que Pizarro 'té ganes, idees, un millor coneixement de la realitat econòmica i una voluntat reformista, que és el més important'.

Ahir, també, el PP va presentar la seva campanya publicitària 'Les idees clares', amb què vol contraposar la 'credibilitat, seguretat i confiança' del seu candidat a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la 'improvisació, l'oportunisme i la mentida' de Rodríguez Zapatero.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA