VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DISSABTE, 22/12/2007 - 20:00h

Milers de persones es concentren a Castelló i a Gandia contra el tancament de TV3

Totes dues mobilitzacions, convocades per Acció Cultural, han tingut el suport de tots els partits, tret del PP, de sindicats i d'entitats locals

Tres mil persones s'han concentrat aquest vespre al carrer Major de Castelló, davant la seu de la Generalitat, i mig miler més ho han fet a Gandia, davant de l'Ajuntament, per a reclamar la recepció dels altres canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al País Valencià. Les dues mobilitzacions les ha convocades Acció Cultural i han tingut el suport de tots els partits polítics (el PSPV, EUPV, el Bloc, IdV i ERPV), tret del PP, i dels sindicats UGT, CCOO i la Intersindical Valenciana.

Les concentracions s'han fet arran del tancament, per part de la Generalitat Valenciana, del repetidor de la Carrasqueta i dels intents per tancar els de Mondúver i el Bartolo. El govern de Camps ja ha demanat permís al jutge per segellar-los sense avisar prèviament a ACPV, per evitar concentracions de protesta.

ACPV considera que el tancament dels repetidors de TV3 és una vulneració de la llibertat d'expressió i informació, així com un atemptat contra la normalització i la unitat de la llengua. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, s'ha mostrat satisfet de la resposta que han tingut les convocatòries, tot i ser un dissabte de vacances nadalenques i que el temps no acompanyava a sortir al carrer. I és que a Gandia ha plogut amb força i a Castelló ruinejava. En declaracions a VilaWeb, Gisbert també ha dit que, passat festes, convocarien més mobilitzacions, per exemple a Alacant i a Alcoi.

Recurs al tancament de la Carrasqueta

A tot això, l'ACPV va recórrer ahir el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, perquè considera que la Generalitat Valenciana va sobrepassar el permís judicial. En efecte, l'advocada de l'entitat, Mercè Teodoro, addueix que el jutge només va autoritzar a tancar i precintar els equips d'emissió de TV3, mentre que la Generalitat va desmuntar-los, a més. Per això, demana la nul·litat de l'actuació.

(Fotografies: les dues primeres corresponen a la concentració de Gandia i la tercera, de Castelló.)

 
+ VilaWeb TV: Entrevista amb Eliseu Climent.
+ VilaWeb TV: Conferència de premsa de la Federació Llull sobre el tancament de TV3.
+ VilaWeb TV: 'El tancament de TV3 és una agressió del PP amb la connivència del PSOE'.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA