VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 05/10/2007 - 12:00h

L'esquerra independentista crema més retrats del rei a Barcelona

En un acte al Casinet d'Hostafrancs, també s'hi ha calcinat una còpia del decret de Nova Planta · L'Ajuntament de Berga retira el retrat del rei de la sala de plens

Continuen els actes de crema de fotografies del monarca espanyol. Aquest vespre grups de l'esquerra independentista han cremat diversos retrats dels Borbons en un acte antimonàrquic al Casinet d'Hostrafrancs de Barcelona. L'acte també ha servit per donar suport als encausats per delictes d'injúries a la corona. Aquest cap de setmana hi ha desenes de concentracions antimonàrquiques convocades per tot el país.

A la web de la campanya 'No al rei' hi figuren totes les protestes previstes per als pròxims dies.

D'altra banda, l'Ajuntament de Berga ha retirat el retrat de Juan Carlos I de la sala de plens del consistori, d'acord amb una moció aprovada el setembre. Ahir mateix, la fotografia ja no va presidir la sessió plenària. En comptes, hi havia una reproducció de l'escut de Berga. Així mateix, l'Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat amb els vots d'ICV, ERC, CiU i la CUP una moció de suport als nou acusats de cremar fotos del rei a Girona el 22 de setembre.

Diligències per la crema de retrats a Lleida

Els mossos d'esquadra han obert més diligències per la crema de fotos dels reis espanyols. En concret, per la protesta de dissabte passat a Lleida, on un centenar de persones amb la cara descoberta van cremar fotocòpies de retrats dels Borbons. Fins ara ja han declarat a l'Audiència Nacional espanyola onze persones, les quals han quedat en llibertat amb càrrecs. Tot plegat va motivar ahir protestes a les universitats i la crema de més fotos. I avui hi ha convocades més accions.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA