VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 22/06/2007 - 06:00h

Arriba la Fira del Solstici d'Estiu

110 artesans s'aplegaran en aquest esdeveniment que enguany compleix 25 anys

Ja arriba l'esperat estiu. I un element que ens ho fa pensar són les paradetes dels artesans que cada any visiten la Fira del Solstici d'estiu i que comença aquest divendres a partir de les 5 de la tarda. Aquest esdeveniment, que enguany compleix 25 anys, arriba acompanyat d'espectacles i d'exhibicions per celebrar l'aniversari com cal. A banda de trobar productes alimentaris i de bijuteria fets a mà, també hi haurà recitals i exhibicions.

Els nostres sentits es veuran accentuats amb la Fira del Solstici d'Estiu. Escoltar la remor de la gent passejant per la riera, veure les parades, sentir l'olor de les creps i poder tastar els formatges i embotits. Tots aquests elements són els que han fet de la fira un referent a Catalunya i més tenint en compte els més de 100 artesans que s'hi instal·laran. Per poder organitzar la cita durant tots aquests hi ha hagut una comissió al capdavant i per la qual “hi han passat moltes persones”, ha dit un dels seus integrants, Armand Giménez. L'organització comença des del mes de gener “ens posem en contacte amb la gent que ha anat venint, després ens fan arribar la inscripció i finalment els distribuïm”. Però aquest any la Fira no ve sola perquè hi ha companys de festa. Aquest és el cas de l'espectacle de Jaume Sisa, que servirà per commemorar aquests 25 anys i que es porta a terme aquest divendres a les 22.30 de la nit, al Teatre Principal. Les vendes van a bon ritme i ja hi ha hagut 50 persones que l'han anat a comprar de manera anticipada a la Sala de Botes del Calisay. El cantautor interpretarà les cançons del seu èxit “Qualsevol nit pot sortir el sol”. Dissabte a la tarda a les 6 hi haurà tallers de mestres artesans a l’edifici Calisay. A més a més per uns instants la Fira viatjarà al Tibet de mans de la Casal del Tibet de Barcelona que farà una mostra de cultura, d'artesania i d'alimentació tibetana. Una exhibició de ball country, diumenge a les 7, serà la rematada final de la fira.

Una aposta ferma per l'artesania

Els oficis artesans mica en mica van passant a la història, però el cert és que la fira no els vol deixar enrere. Una de les organitzadores de la Fira, Teresa Bisbal, ha explicat que es fa una aposta ferma per l'artesania "perquè creiem que té molta importància, ja que molts oficis estan a punt d'extingir-se, com ara el picapedrer i el qui fa botes". En aquest sentit, la prioritat que es marca l'organització és que a les parades hi hagin artesans i no venedors "que ells mateixos es facin les seves peces". Pel que fa al criteri de la tria d'artesans Teresa Bisbal ha remarcat que "hi haurà una combinació de parades, una de bijuteria, una de bosses, una altra de bijuteria i una altra de samarretes" i així successivament fins a omplir tota la riera.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA