VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DISSABTE, 16/06/2007 - 15:00h

Vila d'Abadal és proclamat alcalde de Vic en un acte multitudinari

En la votació ha obtingut quinze dels vint-i-un vots dels regidors

L'ajuntament de Vic s'ha fet petit per encabir la gran quantitat de gent que ha volgut seguir aquest dissabte al matí la cerimònia de presa de possessió dels regidors i d'elecció del nou alcalde de la ciutat. A l'hora de votar, no hi ha hagut sorpreses: els vuit regidors de CiU, els quatre del PSC, els dos d'ERC i el d'ICV-EUiA han votat a favor del candidat de CiU, Josep M. Vila d'Abadal, i han sumat quinze vots. Els quatre de PxC han votat el seu líder, mentre que els dos de la CUP han votat en blanc.

La cerimònia ha començat amb la constitució de la mesa d’edat, que ha estat presidida per Jacint Raurell (PSC) i Laia Jurado (CUP). A continuació els vint-i-un regidors han promès el càrrec. Gairebé la meitat ho han fet utilitzant la fórmula ‘per imperatiu legal’ i cal remarcar que set regidor han manifestat, a més, que ho feien sense renunciar a la independència de Catalunya o dels Països Catalans. Un cop elegit l’alcalde i en el moment que Vila d’Abadal encetava el seu discurs, els quatre regidors de PxC han abandonat la sala seguits per una dotzena d’acompanyants que eren entre el públic. Des del carrer han fet uns quants crits contra l’alcalde. Ha estat un acte de protesta perquè els grups municipals havien acordat per majoria que l'únic discurs de la cerimònia seria el de l’alcalde.

Durant el seu parlament, Vila ha agraït als grups del PSC, d’ERC i d’ICV-EUiA que hagin accedit a formar el govern del “pacte Vic” amb CiU i també ha agraït a la CUP que s’hagi mostrat favorable a constituir amb la resta de forces democràtiques el Consell de la Ciutadania, un organisme que, segons les seves paraules, comptarà amb un senat ciutadà de quinze membres i que estarà dedicat a tractar sobre la convivència des del punt de vista de la immigració, la integració i l'educació. Aquests, de fet, han estat els temes centrals del discurs de l’alcalde acabat d’investir.

La cerimònia ha acabat amb una foto a la sala de plens amb disset regidors. Els quatre de la formació xenòfoba han reaparegut a la llotja del Blat, als baixos de l’ajuntament, després de la ballada dels gegants. Era l’hora del piscolabis, que pel que s’ha vist ja no entrava en la protesta. A última hora també ha fet acte de presència a la llotja el líder d’UDC, Duran i Lleida, que ha pres una copa de cava, ha conversat animadament amb Vila d’Abadal i amb Josep Burgaya i ha acaparat l’atenció dels mitjans de comunicació.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA