VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMECRES, 13/06/2007 - 13:24h

Quim Monzó farà el discurs inaugural a Frankfurt i Baltasar Porcel, el de cloenda

Bargalló afirma que els escriptors en espanyol van declinar la invitació perquè volien donar total protagonisme al català

Quim Monzó serà l'encarregat de fer el discurs inaugural de la participació de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt. Així ho ha anunciat el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, a la conferència de premsa que s'ha fet avui al migdia a Frankfurt de presentació de la llista d'autors que hi seran presents, entre els quals Bargalló ha confirmat que no hi hauria els que escriuen en espanyol.

És a dir, no hi seran escriptors com Juan Goytisolo, Javier Cercas, Eduardo Mendoza, Juan Marsé, Enrique Vila-Matas, Carlos Ruiz Zafón i Núria Amat.

Bargalló ha explicat que va entrevistar-se amb tots ells, a qui va convidar a la fira, però que van refusar l'oferiment perquè consideraven que calia donar total protagonisme als autors en llengua catalana. També el president de la Generalitat, José Montilla, ha dit aquesta tarda a la sessió de control al parlament que el govern ha fet el que havia de fer: va convidar tant els escriptors en llengua catalana com aquells en llengua espanyola, perquè, segons Montilla, 'tots formen part de la cultura catalana'.

D'altra banda, durant la presentació d'avui a Frankfurt, el director de la fira, Juergen Boos, ha dit, en resposta a la pregunta sobre la no presència d'autors en espanyol: 'Els escriptors que volem tenir aquí són aquells que no coneixem, i aquests són els que escriuen en català'.

Bargalló ha presentat la llista definitiva d'autors que seran presents a la fira de Frankfurt d'enguany: n'hi haurà uns cent trenta, entre els quals es prioritzaran aquells les obres dels quals es tradueixen o s'han traduït a l'alemany. Entre els contemporanis, hi haurà, a més de Quim Monzó i Baltsar Porcel, Maria Barbal, Jaume Cabré, Enric Casasses, Narcís Comadira, Miquel de Palol, Pere Gimferrer, Joan Margarit, Joan Francesc Mira, Imma Monsó, Albert Sánchez Piñol, Jordi Puntí, Carme Riera i Enric Sòria.


 
+ Llista d'escriptors que participaran en la fira de Frankfurt (pdf).
+ Glossa d'Imma Monsó en la presentació d'avui (pdf en anglès).
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA