VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 21/05/2007 - 16:00h

Els mossos rectifiquen dues versions policials en poques hores

L'oficina del portaveu dels mossos d'esquadra ha rectificat en poques hores les versions oficials que havia donat de dos incidents d'aquest cap de setmana. D'una banda, els mossos han precisat que el detingut que es va intentar escapar mentre el traslladaven al calabós, a Badalona, no és mort, sinó que es troba en coma a l'Hospital de Can Ruti. De l'altra, els mossos han informat al migdia de la detenció de la persona que va agredir un agent després de la manifestació de dissabte però poc després han retirat la nota de premsa.

Els fets de Badalona

Els mossos d'esquadra han informat avui que un noi de vint-i-dos anys que fou detingut la matinada de diumenge es troba en coma, en estat de mort cerebral, a l'hospital de Can Ruti de Badalona. A primera hora de la tarda, els mossos han comunicat que s'havia mort perquè, han dit, així els ho havia comunicat l'hospital. Al cap de poca estona, però, han rectificat a instàncies del mateix hospital.

Segons la versió oficial de la policia, els fets van passar quan els mossos traslladaven el detingut del jutjat al calabós, amb cotxe. Aquest va trencar un vidre i va intentar escapar-se, enfilant-se al capó. L'agent que conduïa va frenar quan va veure que el noi tenia part del cos fora del cotxe i la frenada va fer que caigués a terra. El noi va patir un traumatisme cranioencefàlic. Els mossos l'havien detingut per robatori i el traslladaven del jutjat al calabós perquè el jutge havia decidit d'allargar unes hores més la detenció, perquè faltava fer una nova roda de reconeixement.

Aquesta és la versió de la policia però, segons l'agència ACN, la família té una versió diferent dels fets, perquè diu que els agents podien haver empès el detingut fora del cotxe. Els mossos, però, han subratllat que el detingut anava als seients del darrere, amb un altre arrestat, i que els dos agents dels mossos anaven a davant, separats per una mampara de protecció.

Manifestació okupa

També aquest migdia, els mossos d'esquadra han informat de la detenció, a l'Hospitalet de Llobregat, de la persona que va donar un cop de puny a un dels agents després de la manifestació d'okupes de dissabte. Al cap de poca estona, però, l'oficina premsa ha retirat la nota informativa perquè el detingut encara no ha passat a disposició judicial. A la web d'Indymedia Barcelona podeu llegir la primera nota que han emès els mossos.

Precedents

No és la primera vegada que l'oficina de premsa dels mossos d'esquadra rectifica la primera versió d'uns fets. També ho va fer quan va haver d'informar del tiroteig que va matar un malalt esquizofrènic a Malgrat de Mar.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA