VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIJOUS, 17/05/2007 - 16:18h

L'aviació israeliana bombardeja feus de Hamàs a Gaza

Els atacs, que han fet com a mínim dos morts, se sumen a la violència entre grups palestins

Enmig d'un clima de tensió entres les faccions palestines, que ha deixat una quarantena de morts aquests darrers dies, avui a migdia l'exèrcit israelià ha llançat quatre atacs aeris a la ciutat de Gaza, majoritàriament contra objectius de Hamàs. Els atacs han fet com a mínim dos morts (encara que algunes fonts parlen de quatre) i quaranta-cinc ferits. Com a resposta, un grup armat vinculat a Hamàs ha amenaçat amb atacs suïcides contra Israel. A tot això, el president palestí prova de mediar entre les dues parts.

Un primer atac israelià ha estat en un edifici on es reuneix el consell executiu de Hamàs i un dels membres del partit ha perdut la vida. Més tard, l'aviació israeliana ha atacat un cotxe en què viatjava un alt responsable de la formació.

També avui ha continuat la violència entre els grups palestins, amb quatre morts més. El clima de tensió ha fet que Mahmud Abbas (membre d'al-Fatah) hagi cancel·lat una visita a Gaza i ha sol·licitat reunir-se amb el primer ministre palestí, Ismail Haniye, membre de Hamàs. Les dues faccions van arribar a un acord el mes de febrer passat per a formar un govern d'unitat nacional però la violència entre partidaris dels dos grups ha posat en perill el futur de l'executiu.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA