VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 15/05/2007 - 06:00h

Obre les portes el museu de soldadets de plom més gran del món

És a València i té una sala que recrea la batalla d'Almansa fins al més petit detall

El Museu dels Soldadets de Plom de València, 'L'Iber' (sols en espanyol), ofereix la col·lecció privada més gran del món d'aquesta mena de figures i exposa episodis militars del país i de la resta del món. Actualment té deu sales i més de seixanta mil figures, però d'aquí a quatre anys, quan serà totalment acabat, tindrà sis-centes mil figures i ocuparà dotze mil metres quadrats. Aleshores, serà més gran que tots els museus de soldadets de plom plegats.

L'exposició ressegueix la història mundial, sobretot els episodis militars. Les sales són dedicades a 'Prehistòria', 'Antiguitat', 'Almansa', 'Abraçada de Bergara', 'Victòria Eugènia', 'Col·leccions valencianes', 'Tirant' i 'Vides quotidianes'. Cal destacar-ne la recreació de la batalla d'Almansa, amb més de deu mil figures, feta amb gran rigor històric, i la sala 'Tirant', que reprodueix el primer passatge de la novel·la de Joanot Martorell, el torneig a Anglaterra.

El museu és obra de la Fundació Libertas 7, una institució privada que es dedica a difondre la història valenciana i internacional i a promoure el col·leccionisme de la joguina.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA