VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMECRES, 11/04/2007 - 09:30h

'Tot un Poble' de Ràdio Trinitat Vella acaba de sobte i polèmicament.

Versions no coincidents no aclareixen el perquè no ha arribat als tres mesos.

Va començar el 22 de gener 2007 i el 30 de març va sortir a les ones per última vegada. Pel mig hi ha les intervencions d'un col·laborador i versions contradictòries de si va ser censurat, i amb ell el presentador-director del programa; si hi va haver pressions de l'ajuntament de Barcelona en aquest sentit; o si tot es deu a una adequació dels continguts de RTV als objectius de la Fundació TriniJove.
Hem parlat amb les parts implicades.

Les primeres notícies arriben del periodista-presentador de 'Tot un Poble' i parlaven d'interferències externes que impedien que l'emissió s'escoltés més enllà de la Trinitat Vella, només via internet es podien salvar les interferències provocades, tot i que per aquest mitjà es va rebre un atac 'hacker' de baixa intensitat que va deixar inutilitzada temporalment la pàgina web de la Ràdio. També parlava de pressions de l'ajuntament de Barcelona-'Districte Sant Andreu' per tal de que es prescindís del col·laborador dels dilluns, Xavier Gómez Ribera 'xagori', que van fer que el president de la Fundació TriniJove, propietària de l'emissora, el comminés a que els continguts fossin sobre temes culturals i en cap cas es parlés de 'política', a treure del programa a 'xagori' i ordenés fer comprovacions de l'abast de les emissions per un tècnic.

Xavier Gómez confirma aquesta informació i es mostra convençut de que és un atac a la Llibertat d'Expressió i d'Opinió, en un intent del 'Districte Sant Andreu' d'eliminar la informació que no li sigui favorable. Comenta a tall d'exemple que " -Tot i haver format part de la campanya 'per un .cat', la pàgina sant-andreu.com no va poder convertir-se en sant-andreu.cat perquè l'ajuntament de Barcelona, fent ús del seu privilegi institucional, va adquirir el domini i quan des de la WEB STAP es va sol·licitar es va quedar amb un pam de nas".

El president de la Fundació TriniJove no admet que hi haguessin pressions de l'ajuntament de Barcelona i que d'haver-ne hagut afirma que " -Tampoc hi hauria cedit". Diu que el canvi es deu a que els continguts del programa s'apartaven dels objectius de la Fundació.

La cap de comunicació del 'Districte Sant Andreu' no admet que s'haguessin fet pressions ni sobre el contingut del programa, ni molt menys sobre les intervencions d'un col·laborador.

Polèmica a part, el cert és que les interferències sembla ser que venen d'una emissora comercial que sí que agredeix l'espai de RTV, que el programa radiofònic diari -de 12 a 1 del migdia- 'Tot un Poble' ha sigut eliminat de la graella de l'emissora i que, amb aquest nom i continguts, no tornarà. En això és en el que hi ha més consens.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA