VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 27/03/2007 - 06:00h

Els creacionistes reparteixen propaganda a professors de la UB

L'Atlas del Creacionisme l'han repartit ja en diverses universitats europees

Encara no se'n saben avenir. Deu professors de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona van rebre fa unes quantes setmanes 'Atles of Creacionisme', obra de Harun Yahya, pseudònim d’Adnan Oktar, el prolífic autor dels textos creacionistes turcs. És la primera vegada que el creacionisme, que nega l'evolució, arriba en una universitat del nostre país. L'obra és un luxós volum de gairebé vuit-centes pàgines a tot color, que ja han rebut professors de ciències d'algunes altres universitats europees.

La primera part del llibre conté informació científica, amb fotografies i il·lustracions de fòssils que els zoòlegs de la facultat consideren 'magnífiques'. La sorpresa sorgeix a les últimes tres-centes pàgines, quan el llibre nega l'evolució i fets comprovats científicament, i exposa que el món és obra de la creació divina. Entre més impertinències, afirma que els atemptats de l'11-S van ser obra de materialistes darwinistes.

El paquet rebut a la UB, enviat des de Düsseldorf per una companyia de transport alemanya i sense remitent, contenia deu volums adreçats a professors dels departaments de microbiologia, genètica, bioquímica, biologia vegetal i biologia cel·lular, i uns quants dies abans n'havia rebut un la biblioteca de la facultat.

'Els creacionistes vénen a dir que l'evolució és falsa perquè contradiu els dogmes de la seva fe', afirma Javier Casado, degà de Biologia i destinatari d'un dels volums. 'La nostra resposta ha estat ignorar-lo, no donar-li més importància, tot i que tenim pensat deixar-lo a la biblioteca perquè es pugui consultar'.
Per a Casado, el creacionisme no té cap possibilitat d'arrelar a Europa, si més no a curt termini: 'fins i tot l'església catòlica ha reconegut l'evolució'.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA