VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 20/03/2007 - 14:00h

El MAC retorna les peces romanes espoliades pel Franquisme

Més de 600 objectes passaran a titularitat del Museu de Badalona 70 anys després de la seva espoliació

El Museu Arqueològic de Catalunya reconeix el Museu de Badalona com a propietari de les més de 600 peces espoliades de l'Agrupació Excursionista de Badalona l'any 1940.
Les demandes de la ciutadania i les gestions del Museu de la ciutat ja van fer possible la recuperació d'alguna de les peces, com fou el cas de la Venus de Badalona, ara fa vint anys. L'acord firmat per ambdues institucions posarà fi a un llarg litigi.

Les peces formen part d'un gran conjunt d'objectes entre els quals hi ha mosaics de la Domus dels Dofins, làpides, inscripcions, peces de vidre i ceràmica entre d'altres, que foren el fruit de les excavacions arqueològiques realitzades a la ciutat a principis de segle per l’agrupació excursionista.

Tot i que les peces tornaran a la ciutat i podran ser exhibides al Museu, algunes es quedaran a Barcelona per seguir exposades a les sales del MAC i donar als visitants una visió clara del patrimoni romà a Catalunya, mentre que d'altres peces, es podran veure a la ciutat en llargs períodes de temps, com és el cas de l'oscillum que canviarà de Museu cada dos anys.

L'acord entre els dos museus ha estat gràcies als tràmits d'admissió del Museu de Badalona com a secció del Museu Arqueològic de Catalunya.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA