VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DISSABTE, 10/02/2007 - 00:43h

Mor el metge etnobotànic Joan Pellicer

CRÒNICA núm. 626
09/02/07

Estava fortament vinculat a la Vall d’Albaida

Ha mort Joan Pellicer, el primer etnobotànic del País Valencià amb dedicació exclusiva. Pellicer és l’autor d’una tesi molt important sobre les plantes, la qual mostra al llarg de més de mil pàgines un total de 514 espècies botàniques recollides en un treball de camp immens. Alguns estudiosos han comparat este treball amb els de Coromines, Alcover, Valor o Sanchis Guarner.
Va ser Doctor per la Universitat de València amb este treball i va dedicar la seua vida, en lloc de a la medicina tradicional, a les plantes medicinals. Es va dedicar a conversar amb llauradors, mestresses, pastors, herbolaris i d’altres persones per recollir la saviesa popular transmesa de forma oral, que gràcies al seu treball, podrà passar a les generacions futures. Dimecres passat va tindre lloc el soterrar al seu poble, Bellreguard. Pellicer ha mort als 60 anys d’edat a causa d’una hemorràgia interna. Nombrosos col·lectius han reconegut esta setmana la seua aportació a la cultura i al coneixement valencians, com els responsables de la Universitat Popular de Gandia, centre en el qual va impartit classes els últims temps. També era col·laborador habitual del programa de Punt 2 “Remeis al Rebost”.
El metge etnobotànic era un visitador habitual de la Vall d’Albaida i els últims temps havia passat per Agullent, Quatretonda, Ontinyent, Castelló de Rugat o Albaida, on fa mes i mig va participar en una marxa en contra del projecte urbanístic dels Barranquets.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA