VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 08/01/2007 - 17:26h

TVC dedica una sèrie de documentals als espies

El programa Tarasca s'emet els dimarts a les 22 hores al C33

Televisió de Catalunya estrenarà dimarts dia 9 a les 22 hores al canal 33 'Doble joc', una sèrie documental sobre el món de l'espionatge. Cada documental presenta les tècniques i els preceptes de famosos espies catalans com Garbo o Cisne, i també les seves motivacions, estratègies i psicologia.

La sèrie consta de set capítols, que repassaran les accions de Josep Maria Aloi; Luis Manuel González-Mata, àlies Cisne; Joan Pujol, àlies Garbo; Jaume Mir; Julià Fuster i Francesc Ramos; La Blonde, i Santiago Trallero, àlies O'Ferril.

En cada documental s'explica el doble joc que desenvolupen aquests espies històrics, que van demostrar una especial habilitat per infiltrar-se en el bàndol contrari per buscar informació. La sèrie descriurà l'evolució de les tècniques i de les motivacions dels personatges. "Ser espia no és un ofici; és una cosa que apareix en la vida de les persones en funció de les circumstàncies històriques", segons Felip Solé, director de 'Doble joc'.

El primer capítol estarà dedicat a Josep Maria Eloi, el talp que el Govern espanyol va infiltrar en l'organització terrorista Terra Lliure durant el 1992. L'equip del programa ha seguit la pista de l'infiltrat i farà pública fins i tot la seva foto.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA