VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 12/12/2006 - 17:36h

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua dedica una mostra a Sanchis Guarner

L'ha nomenat Escriptor de l'any 2006 coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort

L'exposició 'Manuel Sanchis Guarner, un humanista valencià del segle XX', dedicada a aquest eximi escriptor i filòleg, s'ha inaugurat a l'edifici la Nau de la Universitat de València. L'exposició ha estat organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), en ocasió del vint-i-cinquè aniversari de la mort de Sanchis Guarner, que s'escaurà dissabte 16 de desembre. A més, l'Acadèmia l'ha nomenat Escriptor de l'any 2006.

Després de València, l’exposició anirà a Castelló, Alcoi i Gandia. Coordinada per Santi Cortès i Vicent J. Escartí, presenta fotografies i documents varis, com ara retalls de premsa, papers personals, manuscrits i documents epistolars, que il·lustren la trajectòria biogràfica i intel·lectual de Sanchis. L’exposició es completa amb textos de Josep Martines, Vicent Pitarch, Antoni Furió, Antoni Ferrando, Rafael Roca, Jaime Pérez Montaner, Josep Ferrer i Costa, Joan Pujadas, Aina Moll, Emili Casanova, Josep Daniel Climent, Francesc Pérez Moragón, Alfons Llorenç i més.

L’obra de Sanchis Guarner consta de més d’un centenar de títols, des de la gramàtica preceptiva, la història social de la llengua, la dialectologia o la toponímia als estudis literaris o de cultura popular. Són importants les seves aportacions a 'Atlas Lingüístico de la Península Ibérica' i al 'Diccionari català-valencià-balear', i els llibres 'La llengua dels valencians', 'Els pobles valencians parlen els uns dels altres' i 'La ciutat de València'.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA