VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 03/11/2006 - 12:47h

Microsoft i Novell treballaran per fer compatibles Windows i Suse Linux

Les dues empreses passen de rivals a aliades

Microsoft i Novell, dues companyies rivals que s'han enfrontat durant molt de temps, han comunicat avui a San Francisco que havien arribat a un acord per facilitar que els sistemes operatius Windows i Suse Linux treballin conjuntament sense problemes de compatibilitat. Aquí podeu veure el vídeo de l'anunci de les dues empreses amb els parlaments del president de Microsoft, Steve Ballmer, i del de Novell, Ronald Hovsepian.

L'acord és molt important perquè Microsoft passa d'enfrontar-se directament amb els autors de les diferents distribucions de Linux, a aliar-se amb un dels més importants, Novell. Amb aquest acord es vol que les empreses puguin usar ordinadors amb Suse Linux i amb Windows sense que tinguin problemes per treballar conjuntament i, a partir d'ara, Microsoft recomanarà Suse a aquelles empreses clientes de Microsoft que vulguin començar a usar sistemes operatius Linux i fins i tot oferirà el manteniment i suport tècnic per als sistemes Suse. A més, Microsoft no reclamarà els seus drets de patents en les tecnologies pròpies que usi Suse Linux.

Però a més, l'acord inclou aspectes que afectaran a tots els usuaris, sobretot els que usin programari lliure, perquè Microsoft i Novell s'han compromès a treballar perquè millori la compatibilitat per als formats Open XML i Open Document als paquets ofimàtics Microsoft Office i 'Open Office.

Una rivalitat que ve de lluny

La fotografia conjunta d'Steve Ballmer i Ronald Hovsepian (foto) era inimaginable fa ben pocs anys, perquè Novell havia denunciat Microsoft dues vegades per actuar com un monopoli, i fins i tot en va obtenir una compensació de 536 milions de dòlars. i també indica un canvi d'actitud de Microsoft, que fins ara menystenia el sistema operatiu GNU/Linux.

 
+ Vídeo de l'anunci de l'acord entre Novell i Microsoft.
+ BetaNews.com: Microsoft to Promote Linux: The Details.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA