VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 02/10/2006 - 18:11h

Éxit de l'Aplec de Can Cartró

Aquest diumenge, 1 d'octubre, es va celebrar l'Aplec de Can Cartró, en ocasió del seu cinquantè aniversari. Si el divendres, unes seixanta persones van omplir la sala d'actes a Cal Ninyo, el diumenge més de cent persones van pujar a dalt de Can Cartró. La gran majoria van fer la pujada a peu des de Santa Bàrbara, on alguns van deixar els cotxes. A Can Palòs es va fer l'esmorzar ofert pels patrocinadors de l'aplec, d'allà es va enfilar la pista cap a la banda de Santa Coloma de Cervelló, i d'aquest vessant cap al cim. Dies abans s'havia assenyalat el camí, i també s'havia netejat l'esplanada de la creu per a encabir la gent.
Es pot dir que va pujar gairebé tothom de la nostra ciutat: des de l'alcaldessa, els escoltes, els excursionistes a peu i en bicicleta, fins als testimonis d'aquells primers aplecs a partir del 1956. En Francesc Xavier Balaguer va presentar l'acte, fent una explicació de les vicisituds d'aleshores, de com es va construir la creu, i de com s'ha anat celebrant durant els anys. El moment més alegre va ser l'actuació de Jaume Arnella, que ben acompanyat per l'acordió, va cantar el romanço composat per a l'ocasió. Després es van afegir els assistents recordant les cançons dels "Macarrons", "Vella Xiruca", el "Minyonet" dedicada al Ros, etc... Incloent l'Himne dels Boletaires, que avui escoltareu a TV3 al programa Caçadors de Bolets. No podia faltar "Les rondes del vi", tot i que, de fet ningú va portar la bóta ni es va veure vi. Després va parlar Jaume Bosch, i el president del Centre Excursionista va col.locar una placa commemorativa amb versos de Verdaguer. Es van fer els honors als primers santboians que venien a l'Aplec, i va tancar els parlaments Montserrat Gibert. Al final, el Cànon de la Pau i els Cant dels Adeus van cloure la diada, amb un to melancòlic però amb l'esguard al futur per saber allò que s'ha perdut i allò que s'ha guanyat pel camí de tots aquestos anys. I amb el desig de repetir l'aplec l'any vinent.
Per altra banda, des d'aquí volem felicitar a l'Agustí Roc que s'ha proclamat subcampió del món, i ha portat l'equip de la selecció catalana a guanyar el Campionat del Món en la competició de Curses de Muntanya.

 
Passat i Futur al Peu de Can Cartró
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA