VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 19/06/2006 - 06:00h

Els tècnics no veuen necessari enderrocar la façana de Can Boter

Els veïns de l'immoble afectat per l'incendi han pogut passat la nit a casa

Finalment, no s'enderrocarà la façana de Can Boter del carrer d'en Cueta. Tot i que en un principi estava previst que aquest matí de dilluns s'iniciessin les obres d'enrunament, els tècnics que han avaluat els danys han considerat que, de moment, no cal procedir a desmuntar la façana i que amb la bastida que s'ha instal·lat ja n'hi ha prou per garantir la seguretat de l'edifici. També consideren que no hi ha cap perill pels vianants, per la qual cosa el carrer d'en Cueta va quedar ahir obert a la circulació de persones. En un principi, també s'havia especulat amb la possibilitat que els veïns dels immobles adjacents no poguessin passar la nit a casa seva, però finalment els tècnics van descartar que l'edifici de vivendes del costat de Can Boter(on hi ha una botiga d'animals) hagués quedat greument malmès i tots els veïns han pogut dormir a casa.

Tal i com informava ahir Vilaweb Badalona, el foc va originar-se cap a quarts de deu del matí i va cremar completament la tercera planta de la drogueria. Un total de 13 efectius dels Bombers de la Generalitat van desplaçar-se fins al lloc de l'incendi no sense dificultats per culpa dels carrers estrets i sobretot de les pilones i jardineres que al barri del centre priven que els cotxes aparquin o circulin. El fet que el foc destruís la coberta d'uralita i pugés en vertical va fer que no es danyés gaire l'estructura de l'edifici. Van cremar-se principalment rotlles de paper, plàstics i ceres, tot i que la màxima preocupació dels bombers era que el foc no traspassés al pati de la botiga que és on hi ha les barrils dels productes químics.

Les flames de l'incendi també han afectat algunes façanes de l'altra banda del carrer, on s'han cremat tendals i cortines, i va omplir de fum el Teatre Zorrilla, on a més a més per poder extingir l'incendi els bombers van haver de trencar vidres del segon pis per poder mullar la coberta de la botiga. A causa del dens fum el sistema d'extinció del teatre es va engegar i va inundar el vestíbul.

ls veïns més afectats són els de l'immoble contigu amb can Boter ja que sembla que degut a l'escalfor s'han produit algunes esquerdes que cal analitzar. A l'interior de la botiga l'escalfor ha fos literalment el material emmagatzemat i tècnics municipals han dit que s'apuntalaran les parts de la coberta que estan danyades i es procedirà a netejar tota la botiga quan s'hagi refredat de l'incendi.

 
Imatge del sostre calcinat. Foto: Marc Abril
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA