| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 17 de juny de 2021


dijous, 19 de febrer de 2009
>

El «no» a Bolonya a Girona es fa extensiu a una cinquantena d'estudiants d'institut

Una setantena de joves ahir van intentar ocupar el Vives

LAURA PORTAL. Girona
Una setantena de joves, entre estudiants d'institut i universitaris que els donaven suport, van celebrar una protesta contra el pla de Bolonya, la LEC i la privatització de l'ensenyament en general. Els estudiants de l'Institut Vicens Vives de Girona van intentar ocupar el centre, però la direcció no ho va autoritzar i els van impedir l'accés.


+ Els estudiants a l'accés del carrer Muntanya, amb la direcció del centre al fons. Foto: L. SERRAT

Plaça de Catalunya de Girona, 5 de la tarda. Arriben un grup de nois. Van carregats amb banderes i pancartes. Són l'avançada de la concentració que l'Assemblea d'Estudiants de l'Institut Jaume Vicens Vives havia convocat ahir. Al cap de poca estona ja havien arribat més estudiants d'ESO i de Batxillerat i també se'ls havia afegit un grup de l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat de Girona, que els dóna suport. Els motius de la concentració són clars: contra el pla de Bolonya, contra la LEC, en suport als expulsats de la UAB, contra la supressió del batxillerat nocturn i contra la privatització de l'educació en general. Quan eren una setantena, cap a 1/4 de 6, van començar la marxa cap al Vives amb la intenció d'ocupar-lo. Havien previst tallers de pancartes i xerrades sobre la LEC i sobre Bolonya. També hi havia grups d'estudi i de preparació d'exàmens. Els que es quedessin necessitaven el permís patern. També havien previst llevar-se a l'endemà a les 7 per netejar, esmorzar i anar a classe. La direcció del centre ja va avançar abans-d'ahir que no permetria la tancada i els serveis territorials d'Educació tampoc l'havien autoritzat. La marxa va arribar a l'accés del carrer Julià de Bolívar, però estava tancat. Llavors es van dirigir cap a l'entrada del carrer Muntanya. També era tancat i, darrere la reixa, hi havia els membres de l'equip directiu del centre. Els joves continuaven amb crits contra el pla de Bolonya i també contra els Mossos d'Esquadra, ja que asseguraven que n'hi havia de paisà.

Llavors hi va haver un intent de negociació. La directora Elisabeth Saguer els va demanar parlar amb ells, que designessin un interlocutor. Els estudiants s'hi van negar i, per contra, van fer una asseguda de protesta. Però una bomba de fum llançada per algun dels joves va fer que es moguessin. Aleshores van saltar la tanca del darrere i van entrar. Però els accessos a l'edifici també estaven tancats. La portaveu de l'assemblea i membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Maria Garcia, anunciava que, atès que no podien entrar, farien una xerrada sobre el pla Bolonya al mateix pati i que no es tancarien.INCIDENTS FINALS


Mentre feien la xerrada, però, tres noies de tercer d'ESO van demanar entrar a l'institut per anar al lavabo. Quan van ser dins, la direcció no les va deixar tornar a sortir i va avisar els seus pares. Així van anar cridant els altres estudiants, a mesura que arribaven els pares. Maria Garcia va explicar a aquest diari que quan en quedaven només set o vuit van voler retenir-los fins que no arribessin els pares i que, un cop els progenitors hi van ser, els van faltar al respecte. Segons ella, als pares que van donar suport als fills també els van faltar al respecte.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>La inscripció a secundària a Figueres

>Signatures a Castelló pel bus escolar gratuït

>Protesta d'estudiants a Girona.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.