| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 d'agost de 2022


dimecres, 18 de febrer de 2009
>

Vallès. L'oposició de Rubí es posa d'acord per aturar el procés participatiu de Guardiet

Les quatre forces coincideixen que el debat ha estat «massa limitat» i prefereixen replantejar-lo

MARC CORNET. Rubí
«Per primera vegada en aquesta legislatura, i en molts anys», tal com va recordar la portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA, Marta Ribas, tota l'oposició de Rubí s'ha posat d'acord per presentar una moció conjunta. La formació ecosocialista, el PP, CiU i ACR ja han redactat l'esborrany d'un text comú en què sol·liciten que s'aturi el procés participatiu de la plaça Doctor Guardiet. Totes quatre forces ja havien manifestat per separat que consideraven el debat que s'està portant a terme a la ciutat «massa limitat», i ara prefereixen replantejar-lo encara que això suposi ajornar la remodelació de l'espai, que ara per ara veuen «electoralista».


+ Els representants d'ACR, el PP, ICV-EUiA i CiU simbolitzen amb una encaixada el seu acord. Foto: M.C.B.

La plaça Doctor Guardiet ha permès un grau de consens insòlit entre les quatre formacions de l'oposició a l'Ajuntament de Rubí. ICV-EUiA, el PP, CiU i ACR veuen la situació d'una manera molt semblant, i així ho palesen en el text que presentaran durant el pròxim ple. Les quatre forces coincideixen a assenyalar que els dos tallers que van servir per conèixer la voluntat de la ciutadania, que es van celebrar el 22 i el 31 de gener, van estar marcats per una dinàmica que «limitava i dirigia» el procés participatiu, cosa que va derivar en «uns resultats poc representatius». Tenint present aquest factor, així com el fet que «les crítiques que està rebent el procés són principalment sobre la idoneïtat de fer ara l'obra, i sobre el fet que s'acoti l'actuació només al rectangle de l'actual plaça», descartant ja a priori una intervenció més global i ambiciosa, demanaran que s'aturi el procés immediatament amb «la finalitat de replantejar-lo».

Sergi Garcia, regidor d'ACR, una formació que defensa la connexió de les places Doctor Guardiet i Catalunya, va assenyalar que, segons ell, l'equip de govern «ha començat la casa per la teulada», i va lamentar que «el projecte sigui de curta mirada, una rentada de cara, sospitosament per acabar-lo abans de les eleccions». A més, va afegir que «per fer un projecte participatiu tan limitat, potser no calia». Una manifestació que coincideix amb l'opinió de la portaveu del PP, Mònica Querol, que va destacar que «només el 0,36% dels rubinencs han pres part en el procés participatiu». En aquest sentit, i després de palesar que la seva formació és partidària d'iniciatives ciutadanes com aquesta, el va qualificar d'«engany».

Xavier Reinaldos, portaveu de CiU, per la seva banda, va recordar la importància de la remodelació de la plaça Doctor Guardiet, fins al punt que «formava part de diversos programes electorals». Per aquest motiu, va reiterar que no hi ha pressa: «Si el projecte no ha de ser ambiciós i no pot incloure actuacions al subsòl com un pàrquing per poc pressupost, ens podem esperar.»

Finalment, Marta Ribas va recordar que, per a ICV-EUiA, «en un any de crisi com aquest hi hauria d'haver altres prioritats», però també que, si es decideix portar a terme la remodelació, s'ha de fer tenint presents totes les possibilitats: «Dilluns vam anar a Proursa a demanar un informe tècnic i ens van dir que encara l'estaven fent», va denunciar. NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. El consistori es defensa

>Tota l'oposició de Rubí, d'acord per replantejar la reforma de Guardiet

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.