| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 16 de setembre de 2021


dimarts, 17 de febrer de 2009
>

Damià del Clot guanya el premi literari de l'Ametlla amb un relat inspirat en un cas real d'assassinatN.B.. L'Ametlla de Mar

L'advocat Damià del Clot i Trias ha guanyat el XVII Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar amb Notes d'un viatge a l'infern, una novel·la que es fonamenta en un cas real d'assassinat que va inspirar l'autor. El premi està dotat amb 3.000 euros i Cossetània Edicions publicarà la novel·la el mes de maig vinent.

Notes d'un viatge a l'infern es basa en un cas d'assassinat en què l'advocat defensor busca referents en el cinema per entendre els motius que han portat el seu client a cometre el crim: «La novel·la parla de la degradació d'un escriptor a partir de la separació de la seva dona. Ella porta una vida desorganitzada, ell perd el senderi i finalment l'assassina. Tot és narrat per l'advocat, que no creu que pugui trobar solució per al seu client, però l'intenta entendre», segons Del Clot. L'obra del cineasta francès Claude Chabrol és el referent que segueix l'advocat protagonista de la novel·la. L'obra és la primera de l'autor, que fins ara havia publicat assaig. És autor de les obres La delegació de funcions del president de la Generalitat. La figura del conseller primer (Editorial Mediterrània) i L'espai nacionalista a Catalunya (1999-2006): crònica d'un enfrontament (Editorial La Busca), amb què va ser finalista del Premi Nacional d'Assaig Francesc Ferrer i Gironès.

El Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar el convoca l'Ajuntament de l'Ametlla i s'atorga a una narració o conjunt de narracions escrites per autors dels Països Catalans menors de quaranta anys.

Nascut a Vilassar de Mar l'any 1973, Damià del Clot és soci del despatx professional Consell Legal Advocats. També és regidor i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Vilassar.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.