| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 6 de juliol de 2022


dissabte, 14 de febrer de 2009
>

L'Estat allunya de Blanes el traçat de l'N-IIJORDI COLOMER. Blanes

Foment va publicar ahir l'aprovació provisional del traçat de l'N-II entre Tordera (Maresme) i Maçanet, que durant els darrers anys ha provocat una disputa entre la localitat maresmenca i Blanes. El traçat que ara defensa l'Estat és bàsicament el de l'opció nord, és a dir, el que s'allunya més de Blanes i passa més a prop de Tordera.

L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), es va mostrar ahir satisfet del traçat que ha aprovat el Ministeri de Foment, ja que en gran part recull les demandes de Blanes. «La diferència fonamental d'aquest nou traçat és que s'ha reculat cap a Tordera», va assenyalar Trias. L'alcalde va indicar que «passa poc pel terme municipal de Blanes» i va destacar com al més important que «la separació del santuari del Vilar passarà ara de 300 metres a 500». «Contents del tot, no ho estem, perquè tampoc no és ideal, però almenys no passa gairebé per Blanes», va dir com a balanç.

Actualment l'Ajuntament de Blanes estava esperant també una sentència judicial que fa referència al traçat. L'alcalde va dir ahir que el fet que aquesta sentència s'estigui endarrerint tant de temps podria ser perquè ja sabien que es produirien aquests canvis en el traçat.

Des de Tordera, fonts de l'Ajuntament van assenyalar ahir que aquest és el traçat que sempre havien defensat i que ara «el debat serà real», ja que el projecte ferm és sobre la taula. Tot i així, l'Ajuntament de Tordera esperarà uns dies a examinar el projecte i decidir si hi fa o no al·legacions.

El traçat de l'N-II entre Tordera i Blanes ha estat mol polèmic, i des de la vila selvatana es van tirar endavant tres recursos judicials, dos dels quals es van perdre, i fins i tot es va organitzar una manifestació l'any 2007 en defensa del santuari de Vilar que no va ser gaire reeixida i només va aplegar un centenar de persones. Des d'aquell moment la unitat d'acció política que hi havia hagut a Blanes contra aquell traçat va anar de baixa. NOTÍCIES RELACIONADES

>Renfe comença a cedir a les peticions dels usuaris

>L'Estat confirma que l'estació definitiva del TAV a Figueres es farà més al sud del previst

>Un 14% menys de viatgers al gener a l'aeroport

>Reduir l'impacte del trànsit de Bracons

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.