| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 18 de maig de 2021


dissabte, 14 de febrer de 2009
>

La Berlinale més política i femenina dels últims anys entregarà avui els seus premis sense cap favorit clarYOLANDA HINOJOSA. Berlín

Les olimpíades del cinema alemany finalitzaran aquesta tarda amb l'entrega dels óssos berlinesos sense que cap dels 19 films, triats pel comitè del festival d'entre 800, s'entrevegi com a guanyador absolut. Es parla de London River, Storm, In the electric mist, La teta asustada o The Messenger com a possibles guanyadores, pel seu tractament sobre persones afectades per conflictes amb toc de crítica social. D'altra banda, Brenda Blethyn, Ben Foster o Renée Zellweger són els noms que sonen als passadissos del punt neuràlgic de la Berlinale, el Hyatt Hotel de Potsdammer Platz. Mammoth s'espera que sigui la gran perdedora, ja que és una de les pel·lícules que pitjors crítiques ha obtingut després de les expectatives creades.

El jurat ja ha deliberat i té clar a qui atorgarà els guardons aquesta tarda, segons els criteris que sembla que segueixen aquest any, que giren entorn de les crítiques polítiques i socials i antiglobalització. La membre del jurat Isabel Coixet creu, però, que, tot i que el cinema és un reflex dels temps actuals, no és aquest el motor absolut del setè art, com opinen alguns dels seus col·legues. Coixet argumenta que el més important és que el punt de vista del director sigui clar, honest i coherent en un film polític o una història d'amor.

La 59 edició de la Berlinale també s'ha caracteritzat per la gran presència de protagonistes femenines. En aquesta línia es va tancar ahir la competició amb el film polonès Tatarak, d'Andrej Wajda, que descriu com una actriu barreja els fets de la vida real amb els de la ficció i en la qual la presència de la mort és el fil conductor. El realitzador intercala realitat i ficció a vegades de manera sorprenent i desconcertant.

Dins la secció oficial però fora de competició, La Pantera Rosa 2 va deixar de banda els drames i la política i va arrencar els somriures del públic del festival amb la participació d'Andy Garcia i Steven Martin, que va repetir en el paper del detectiu Jaques Clouseau. Ahir també es va presentar un projecte en què 13 cineastes alemanys descriuen la situació política i social del seu país.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.