| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 8 d'agost de 2022


divendres, 13 de febrer de 2009
>

ERO de sis mesos per a tota la plantilla de Tyco de Valls

Es continua negociant la venda de la fàbrica de la capital de l'Alt Camp

J. PRADES. Valls
Tyco Electronics (amb quatre centres a Catalunya que sumen prop de vuit-cents treballadors, 136 dels quals, a Valls) ha arribat a un preacord amb el comitè d'empresa de la fàbrica vallenca per aplicar un ERO de sis mesos, a partir de l'1 de març, que afectarà tota la plantilla. L'acord definitiu se signarà «a principis de la setmana que ve», segons l'empresa, i dilluns s'acabaran de tancar les negociacions sobre les condicions amb què s'aplicarà l'ERO a Montcada i Reixac i a Barcelona.


+ Els treballadors d'EMS van anunciar les mobilitzacions ahir amb una concentració. Foto: ACN

La baixada «dràstica» de les vendes i de la demanda de components per a la fabricació d'automòbils, que ha afectat de retruc la indústria auxiliar d'aquest sector, són els arguments amb què Tyco Electronics justifica l'ERO. La planta de cablejat de Valls és una de les que es veuran més perjudicades pel que fa al nombre de treballadors afectats.

Tot i que encara no se saben els detalls concrets de l'aplicació de l'ERO, es dóna per fet que serà «general» amb «algunes excepcions mínimes». La regulació es durà a terme en funció del departament i de l'evolució del mercat. Així, el calendari laboral es podria reduir d'un dia o de més d'un dia per setmana, o d'una setmana per mes: «Es reduirà un 25% el temps de treball», va afirmar ahir un portaveu de Tyco Electronics.

Sobre la posada en venda de la fàbrica de Valls, les mateixes fonts van explicar que, al marge de l'ERO, la planta és rendible, però Tyco Electronics li busca comprador perquè «es tracta d'una línia de producció que no entra en l'estratègia de l'empresa». En aquest sentit, van dir que «les negociacions continuen», per bé que no es troben en un estat tan avançat com a Berga, on el negoci canviarà de mans. Pel que fa a la fàbrica de Montcada i Reixac, que té 394 treballadors, l'ERO de suspensió temporal s'aplicarà «a la resta de la plantilla però no als 69 empleats que formen part de la reestructuració», segons concretava ahir l'empresa. Aquesta setantena de treballadors deixaran gradualment la feina entre el gener i el juny, i «cap dels afectats per la reestructuració estarà afectat per l'ERO temporal, a cap centre», destacava Tyco.REFERENT EUROPEU
L'empresa vol convertir el de Montcada i Reixac en el seu centre de referència europeu i especialitzar-lo en estampació i galvànica, atès que en aquest sector té una quota de mercat interessant. Al desenvolupament tecnològic, doncs, hi dedicarà «noves inversions» que no va precisar. També incorporarà a la planta «maquinària que arribarà d'altres llocs». Quant a les oficines que la multinacional té a Barcelona, on treballen 134 persones, Tyco Electronics també reduirà la càrrega laboral un 25%. Aquí el pla de reestructuració preveia acomiadar vint-i-tres persones.

TANCAMENT AL JUNY
Tyco Electronics tancarà el mes de juny la fàbrica del polígon industrial Pla d'en Coll de Berga, que produeix plàstics injectats, i traslladarà la producció a Hongria i Txèquia. L'empresa explica que està «en la fase final» de les negociacions que manté des de fa mesos amb un inversor que comprarà la planta i que ocuparà una part de la plantilla en una altra àrea de negoci.

En principi Tyco Electronics té el compromís del comprador de donar feina durant tres anys a cinquanta treballadors. Actualment la plantilla de la capital berguedana és de 120 persones. NOTÍCIES RELACIONADES

>Concentracions setmanals a Zara

>La crisi toca 250 empleats més, ara de les empreses Tyco de Valls i EMS de Santa Oliva

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.