| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 27 de gener de 2022


divendres, 13 de febrer de 2009
>

El Consell Escolar de Catalunya obre la porta a fer dues pauses més durant el curs

Es podrien compensar amb una setmana més de classe al juny o al setembre

S.P. AGÈNCIES / L. PORTAL M. LLADÓ. Barcelona
Una setmana de vacances escolars al novembre i una altra al febrer. Aquesta és una de les possibilitats que estudiarà el Consell Escolar de Catalunya, a banda de la proposta d'Educació de començar el curs el 7 de setembre, per elaborar el dictamen sobre el nou calendari escolar. Per compensar les dues pauses, el curs podria acabar una setmana més tard o començar abans. «Estem estudiant diverses possibilitats però no hi ha res tancat», deixava clar ahir Ricard Aymerich, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i membre del consell. D'altra banda, ahir a la ciutat de Girona un centenar de mestres es van concentrar davant la seu de la delegació del Departament d'Educació com a acte previ a la vaga convocada el 19 de març.El Consell Escolar de Catalunya té clar que, si es canvia el calendari escolar de cara al futur, caldrà marcar un període de transició per poder-lo posar en marxa. De moment, com explica Aymerich, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, els membres del consell, un òrgan consultiu d'Educació, estan oberts a diferents possibilitats, que van més enllà de la proposta del conseller Ernest Maragall. Mirant cap a Europa, entre les diverses possibilitats que es plantejaran, hi ha la de seguir la pauta de 19 dels 24 països de referència fent una pausa al novembre i una altra al febrer. En cap cas hi hauria una variació del nombre de dies lectius, però sí que podria significar acabar una setmana més tard al juny i començar abans al setembre. En tot cas, com afirma Aymerich, «les possibilitats són múltiples» i, abans d'entrar a debatre-les en concret, el consell estudia altres variables com l'atenció als nens i a les famílies, la finalització d'obres, el tancament de plantilles, etcètera. «Tenim molts dies d'ara endavant per continuar parlant. No hi ha cap proposta concreta, però sí la predisposició de fer canvis per racionalitzar el curs», deia Aymerich.

Els detalls sobre l'elaboració del dictamen arriben en un moment de tensió entre el departament i els sindicats després de l'anunci d'una altra vaga el proper 19 de març. Mentre que el conseller Ernest Maragall tornava a dir que «no és el moment de conflictes sinó de treballar junts i de dialogar» i afirmava que calen reformes, representants de tots els sindicats amb representació en l'educació pública –un total de 8.700, segons els organitzadors– es concentraven en una trentena de municipis contra la política educativa de la Generalitat.CONCENTRACIÓ DE PROTESTA DELS SINDICATS D'ENSENYAMENT.
Un centenar de mestres i professors es van concentrar ahir a Girona, davant els serveis territorials d'Educació, convocats pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT. Els sindicats van tornar a demanar la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, i es va llegir el manifest que els portarà a la vaga convocada pel 19 de març. A més, van transmetre les queixes al delegat a Girona, Andreu Otero, perquè les faci arribar al departament. En d'altres municipis catalans es van organitzar actes similars.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Jornada de portes obertes a la UdG

>Multa pel pare denunciat per voler pegar la directora

>Desempadronar nens que dinen gratis

>El Consell Escolar de Catalunya obre la porta a fer dues pauses més durant el curs

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.