El Consell Escolar de Catalunya té clar que, si es canvia el calendari escolar de cara al futur, caldrà marcar un període de transició per poder-lo posar en marxa. De moment, com explica Aymerich, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, els membres del consell, un òrgan consultiu d'Educació, estan oberts a diferents possibilitats, que van més enllà de la proposta del conseller Ernest Maragall. Mirant cap a Europa, entre les diverses possibilitats que es plantejaran, hi ha la de seguir la pauta de 19 dels 24 països de referència fent una pausa al novembre i una altra al febrer. En cap cas hi hauria una variació del nombre de dies lectius, però sí que podria significar acabar una setmana més tard al juny i començar abans al setembre. En tot cas, com afirma Aymerich, «les possibilitats són múltiples» i, abans d'entrar a debatre-les en concret, el consell estudia altres variables com l'atenció als nens i a les famílies, la finalització d'obres, el tancament de plantilles, etcètera. «Tenim molts dies d'ara endavant per continuar parlant. No hi ha cap proposta concreta, però sí la predisposició de fer canvis per racionalitzar el curs», deia Aymerich.
Els detalls sobre l'elaboració del dictamen arriben en un moment de tensió entre el departament i els sindicats després de l'anunci d'una altra vaga el proper 19 de març. Mentre que el conseller Ernest Maragall tornava a dir que «no és el moment de conflictes sinó de treballar junts i de dialogar» i afirmava que calen reformes, representants de tots els sindicats amb representació en l'educació pública un total de 8.700, segons els organitzadors es concentraven en una trentena de municipis contra la política educativa de la Generalitat.
CONCENTRACIÓ DE PROTESTA DELS SINDICATS D'ENSENYAMENT.
Un centenar de mestres i professors es van concentrar ahir a Girona, davant els serveis territorials d'Educació, convocats pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT. Els sindicats van tornar a demanar la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, i es va llegir el manifest que els portarà a la vaga convocada pel 19 de març. A més, van transmetre les queixes al delegat a Girona, Andreu Otero, perquè les faci arribar al departament. En d'altres municipis catalans es van organitzar actes similars.