| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 d'octubre de 2021


dijous, 12 de febrer de 2009
>

Els sindicats convoquen una altra vaga contra la política educativa del govern

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, titlla d'irresponsable la protesta que es farà el 19 de març

SUSANA PÉREZ SOLER ACN. Barcelona
Els sindicats de l'ensenyament USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT, ASPEPC i CGT van acordar ahir convocar de manera unitària la tercera vaga general a les escoles i instituts, alhora que van demanar la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall. El motiu principal de la protesta ha estat la decisió del departament d'oferir de manera voluntària als professors que incrementin les hores lectives. Maragall va lamentar l'anunci de la vaga i va afirmar que hi ha vies millors per resoldre el conflicte, com ara el diàleg i la negociació. Un dels dos socis de govern del PSC, ICV-EUiA, va donar suport a la convocatòria de vaga.


+ Manifestació de mestres contra la llei d'educació catalana el 18 de febrer, a Tarragona. Foto: J.F.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, haurà de fer front, per tercera vegada en poc més d'un any, a una vaga general a les escoles i instituts. Els sindicats de l'ensenyament van convocar ahir la protesta per al pròxim 19 de març, a la vegada que, de manera unitària, van demanar la dimissió del conseller. A més, avui al migdia hi ha convocades concentracions davant els ajuntaments d'una trentena de municipis.

El detonant de la vaga ha estat la decisió del departament d'oferir als professors que ho vulguin incrementar les hores lectives, ja que els sindicats pensen que d'aquesta manera Educació s'estalviarà contractar més professors. L'increment de les hores lectives hauria de tenir una durada mínima de dos anys i els professors de primària farien quatre hores més setmanals (passarien de fer 23 hores de classe a fer-ne 27), mentre que els de secundària farien tres hores més per setmana (farien 21 hores lectives, en lloc de 18). El departament vol començar a buscar mestres voluntaris la setmana vinent i té intenció de posar en marxa la proposta el setembre que ve.

Els sindicats també han fet una crida a la vaga perquè el conseller ha obviat les propostes que han fet a la futura llei d'educació. Els sindicats han coincidit a denunciar l'«autoritarisme» de Maragall i l'han acusat d'incomplir els pactes. «Necessitem un conseller capaç d'escoltar la comunitat educativa», han coincidit. Respecte del nou calendari escolar, els representants dels sindicats han afirmat que es tracta d'una «mesura precipitada per amagar altres problemes».

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va lamentar ahir la convocatòria de vaga feta pels sindicats i, després de manifestar «respecte per un dret legítim», va cridar a la responsabilitat: «Interrompre un servei públic com la educació és una irresponsabilitat greu», va afirmar.

A més, des d'un comunicat emès pel Departament d'Educació, es va fer constància que les línies de diàleg oficials amb els representants sindicals no s'han interromput en cap moment.CONFRONTAMENT AL GOVERN
Els socis de govern del PSC, ICV-EUiA i ERC, van manifestar que comprenien la convocatòria de vaga proposada pels sindicats. Però mentre que ICV va afirmar que compartia els motius dels sindicats per convocar una vaga de professors a l'escola pública, ERC va lamentar el distanciament entre el govern i diversos membres destacats de la comunitat educativa i va advocar perquè hi hagués «acostaments» entre les dues parts perquè la vaga no es fes realitat.

L'oposició, per la seva banda, va carregar contra el conseller. CiU va criticar l'actuació de Maragall en la negociació de la llei d'educació i el PP va arremetre contra el conseller perquè no vol dialogar. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els motius de la tercera vaga

>Una altra vaga contra la política educativa del govern

>Una altra vaga contra la política educativa del govern

>Una altra vaga contra la política educativa del govern

>Una altra vaga contra la política educativa del govern

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.