| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 13 d'agost de 2020


dijous, 12 de febrer de 2009
>

Barcelonès Nord. Dues de les tres noves escoles de Badalona iniciaran el curs en mòduls

Es farà un edifici prefabricat, situat a Ca l'Arnús, i que també permetrà reformar el CEIP Lola Anglada

JOSE G. NAVARRO. Badalona
La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Badalona ha confirmat que dues de les tres noves escoles que es posaran en marxa el proper curs començaran l'activitat en mòduls prefabricats, ja que la Generalitat només ha accedit a destinar a Badalona un model de construcció ràpida de centre escolar, que finalment es farà servir per construir el centre educatiu previst al parc de Ca l'Arnús. El fet que s'hagi optat per construir aquest centre i s'hagin descartat els altres dos, permetrà avançar en la reforma del CEIP Lola Anglada, ja que al setembre aquest nou col·legi acollirà els alumnes procedents de la històrica escola per tal que sigui remodelada.


+ Parc de Ca l'Arnús on s'instal·larà el nou edifici escolar. Foto: J.N.

Més enllà d'un emplaçament més o menys aproximat, el conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament que recull la creació de tres nous centres educatius per al proper curs, no especificava els tipus d'instal·lacions amb què aquestes escoles entrarien en funcionament. La regidoria d'Educació del consistori badaloní havia traslladat la seva intenció al Departament d'Educació que tots tres equipaments fossin de construcció industrialitzada, una tècnica que permet construir edificis escolars estables i definitius, amb aules de similars garanties que els de fabricació tradicional i, sobretot, permet reduir a sis mesos el temps per planejar i construir els centres, que en els casos habituals sol arribar als dos anys. Amb tot, la conselleria d'Ensenyament només ha accedit a destinar un sol edifici d'aquest tipus a Badalona. Un fet que, segons el regidor d'Educació badaloní, Josep Duran (PSC), s'explica més per motius «tècnics i logístics» que no pas econòmics. «És una manera molt ràpida de tenir escoles de qualitat i molts municipis ho han sol·licitat a la vegada», explicava ahir Duran.

Així, el consistori només podrà garantir per a l'inici del proper curs una única escola situada en un edifici, la que se situarà en una zona verda del parc de Ca l'Arnús, concretament en la cantonada del lateral de l'autopista i la riera de Canyadó. El pressupost d'aquesta actuació ascendeix als 1,4 milions d'euros. D'altra banda, els dos altres centres –que han d'absorbir la demanda existent als barris de Montigalà i de Bufalà– entraran en funcionament amb mòduls, uns espais que s'espera que siguin utilitzats fins a la meitat o el final del curs que ve, quan s'espera que s'hagi enllestit la creació definitiva d'aquests dos nous centres, un de situat a tocar del parc de Montigalà i l'altre a la plaça Moreno Mauricio. En el cas de Bufalà, el mòdul que ha de ser l'origen d'aquest nou centre, se situarà annex a l'altre barracó instal·lat aquest curs al CEIP Bufalà, i en el segon cas, se situarà a la mateixa plaça Moreno Mauricio.

A més, la Generalitat va confirmar que al setembre també estarà instal·lat un aulari de construcció ràpida –amb un cost de 700.000 euros– per poder ampliar a dues línies educatives l'actual oferta del CEIP Josep Boada. Pel que fa a Santa Coloma de Gramenet, la conselleria també ha garantit 2 milions d'euros per poder estrenar el proper curs l'ampliació a dues línies del CEIP Mercè Rodoreda. NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Una reforma que s'apropa

>Escola «exprés» a Ca l'Arnús.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.