| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 d'octubre de 2021


dimecres, 11 de febrer de 2009
>

El govern espanyol promet tancar «en poc temps» el traspàs de les beques a la GeneralitatA.S.. Barcelona

El govern espanyol es va comprometre ahir a tancar «en poc temps» l'acord pel traspàs de les beques a la Generalitat, un dels que ensenya el cartell de «pendent» des del febrer del 2006, just quan es va obrir la negociació amb l'Estat. La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ho prometia en resposta a la senadora de l'Entesa, Assumpta Baig, durant el ple de la cambra alta. L'executiu estatal, segons recollia l'ACN, treballa en una proposta de modulació territorial de beques que podria arribar durant els primers mesos d'aquest any. Baig li va recordar que la transferència ve ja amb retard des del 2001, quan el Tribunal Constitucional va emetre una sentència en què es reconeixia la competència de la Generalitat per l'administració dels ajuts.

La transferència de les beques és una de les qüestions que es tractaran –es repassen tots els traspassos oberts– en la propera reunió de la comissió bilateral, encara sense data, però que s'hauria de reunir abans de finals d'aquest mes. L'Estat vol complir amb l'Estatut, en què es fixa que s'ha de trobar dos cops l'any. De moment, ho ha fet un cop; al juliol. Des del govern apuntaven la possibilitat que de la reunió de la comissió mixta de transferència, que es farà demà, en surti la data de la propera bilateral. Mentrestant, en la trobada de demà es tancarà la transferència a la Generalitat de l'autorització inicial del permís de treball per a immigrants. Està íntimament lligat al de residència, però aquest només el pot autoritzar el govern espanyol, segons consta en la mateixa Constitució. Fonts de l'executiu explicaven, però, que si un empresari vol contractar un treballador en origen, un cop materialitzat el traspàs s'haurà d'adreçar a una finestreta única i seran els dos executius, el català i l'espanyol, els que es coordinaran per concedir o no el permís de treball i residència. En la reunió també es tancarà el traspàs de mitjans per òrgans judicials. Es tracta d'una transferència de diners de l'Estat a la Generalitat anual amb què el govern espanyol paga la factura dels equipaments que el govern català ha construït durant l'any anterior, en aquest cas el 2008.

Comissió mixta de transferències

(12-2-2009)

Ordre del dia

- Tancament del traspàs a la Generalitat del permís inicial de treball per a immigrants.
- Tancament del traspàs de mitjans per a òrgans judicials. Es tracta d'una transferència de diners anual que serveix perquè l'Estat pagui la factura dels equipaments judicials fets durant l'any anterior. En aquest cas, el 2008.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.