| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 10 d'agost de 2022


dissabte, 7 de febrer de 2009
>

Vallès. Terrassa es planteja no construir tots els pisos públics previstos a causa de la crisi

El pla municipal 2005-2010 s'haurà d'allargar per adaptar l'oferta d'habitatges a la demanda actual

MIQUEL A. LUQUE. Terrassa
L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va admetre ahir que la crisi econòmica passarà factura al pla d'habitatge 2005-2010, en què es preveia construir 1.935 habitatges públics. Navarro va afirmar que ara la Societat Municipal d'Habitatge està modificant el programa en funció de la situació econòmica i les necessitats de la ciutat. Ara, doncs, el lloguer es converteix en una solució alternativa, ja que està creixent la demanda. El conseller de Medi Ambient i Habitatge, que va visitar ahir l'oficina local d'habitatge de Terrassa, va qualificar d'«exemplar» l'experiència terrassenca, que el seu departament pren com a referent.


+ Baltasar, Navarro i Labòria observen la feina de les treballadores de l'oficina local d'habitatge. Foto: EL PUNT

«No sé si al final acabarem fent tots els habitatges», va reconèixer ahir Navarro. El motiu d'aquests dubtes és el desconeixement sobre la durada i la gravetat de la crisi. Les dificultats en la venda de pisos i l'enduriment de les condicions a l'hora de donar préstecs hipotecaris per part dels bancs i caixes són les raons que han provocat aquest replantejament del pla d'habitatge. De fet, alguns aspirants de les promocions municipals s'estan fent enrere perquè s'han quedat sense feina o perquè no els concedeixen la hipoteca. «No aturarem tot això, però ho modificarem en funció de les necessitats», va insistir l'alcalde de Terrassa.

Segons va precisar la regidora d'Urbanisme, Habitatge i Obres Públiques, Carme Labòria, dels 1.935 habitatges previstos, n'hi ha 900 en construcció i 700 en redacció del projecte. Labòria va aclarir que no s'aturaran les promocions que ja estan en obres. El que sí que es farà és allargar els que estan en projecte. Així, el pla d'habitatge no acabarà el 2010 com estava previst, sinó més tard. La regidora defensa aquest canvi assegurant que, tal com està la situació econòmica, no es pot posar en el mercat mil pisos de cop. Per això, es farà de manera progressiva, adaptant el pla a les necessitats. En aquest sentit, Labòria reitera que a Terrassa hi ha «necessitat» d'habitatge. De fet, es formen cues a l'oficina municipal d'habitatge per inscriure's en les promocions públiques com la de Torre-sana. El 25 de febrer s'acaba el termini per presentar la sol·licitud per aspirar a un dels 249 habitatges –171 en règim de venda i 78 de lloguer– que la Societat Municipal d'Habitatge construeix en aquest barri. De fet, la de Torre-sana és la promoció més gran que s'impulsarà, amb un total de 834 habitatges distribuïts en onze edificis.EL LLOGUER
Una possibilitat que es planteja l'Ajuntament és fomentar els pisos de lloguer. Ara, les promocions es fan amb un 33% de pisos concertats, un 33% de règim general i un 33% de lloguer. «El que no farem seran habitatges buits; si els de venda no surten, els posarem en lloguer», va dir la regidora d'Habitatge.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. 1.300 pisos concertats

>Terrassa estudia no fer tots els pisos previstos en el pla municipal d'habitatge

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.