| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 27 de maig de 2024


dissabte, 7 de febrer de 2009
>

Vallès. El Consorci per l'Ocupació va impulsar uns 1.500 llocs de treball l'any passat

Al gener, però, hi va haver 4.267 desocupats més, i ja són 61.000 les persones sense feina a la comarca

MARC CORNET EMILI AGULLÓ. Terrassa
La consellera de Treball, Mar Serna, va llançar un missatge d'optimisme al ple del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental celebrat ahir a Terrassa. Va lloar la tasca de l'ens, que permet que «les administracions públiques i els agents sindicals i patronals vagin junts», i que va impulsar la creació de gairebé 1.500 llocs de treball l'any passat. El consorci també va possibilitar que 12.508 persones hagin reforçat la seva qualificació laboral, en la línia que defensa Treball. Però, malgrat tot, la crisi va deixar 4.267 desocupats només al gener. L'increment deixa 60.969 persones sense feina a la comarca.


+ Imatge del ple del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica celebrat ahir a Terrassa. Foto: MÒNICA DO-ALLO CCVOC

L'atur no para de créixer al Vallès Occidental, i al gener 4.267 persones es van quedar sense feina. En total, hi ha gairebé 61.000 desocupats a la comarca, i la taxa municipal de desocupats a Sabadell (16,7%) s'ha incrementat dos punts en qüestió de dos mesos.

Tot i aquestes xifres adverses, Serna va defensar el Consorci per l'Ocupació Econòmica del Vallès Occidental com a eina clau per rebaixar la taxa d'atur a la comarca: «Al govern creiem en la descentralització, i no seria possible lluitar contra la desocupació sense la col·laboració del món local.»

Per aquest motiu, la consellera va mostrar tot l'interès a continuar impulsant polítiques d'ocupació com les del programa integral 2008-2009, la majoria de les quals continuen en execució durant aquest any. Amb una aportació de sis milions d'euros per part del Departament de Treball, i de 4.600.000 per part del Consorci, la creació de nous llocs de treball a la comarca ha estat una realitat tot i el context econòmic, i la conselleria té comptabilitzada la contractació directa de 1.466 persones.FORMACIÓ CONTRA L'ATUR
Les 729 accions desenvolupades pel Departament de Treball, però, no només han anat encaminades a frenar l'atur –encara que Serna reconeix que la prioritat és «ajudar la gent sense ingressos o amb les prestacions exhaurides»–, sinó que també promouen clarament la formació perquè la població activa cada vegada sigui més competitiva: «Ja no es pot fer el mateix que fa dos anys. Un dels problemes que tenim és que estem més formats sobre la base dels coneixements que no pas de les competències, i són aquestes segones les que hem de potenciar», va destacar la consellera, que veu bàsic que els treballadors se sàpiguen adaptar «als sectors emergents».

D'aquesta manera, des de l'any passat, Treball ha contribuït a fer que 12.508 persones rebessin formació ocupacional o tinguessin assessorament per a la recerca o millora de feina.


Les unions sindicals de CCOO i UGT a la comarca, amb el suport d'USOC, el moviment veïnal i diversos partits polítics, han convocat una manifestació en defensa de l'ocupació i la indústria vallesana el pròxim dijous 26 de febrer a la plaça Marcet de Sabadell. El secretari comarcal de CCOO, Antoni Díaz, va recordar que la indústria, tot i el creixement dels serveis, «continua tenint un pes molt important que no es pot deixar perdre». I va demanar a les empreses que fomentin un «nou model industrial amb predomini de la innovació».

El coordinador de la UGT al Vallès Occidental, Josep Sancristòfol, va fer una «crida a tota la ciutadania, no només als treballadors afectats per expedients de regulació, a participar en la mobilització». Els dos sindicats han elaborat un manifest conjunt que han remès als 23 ajuntaments de la comarca, cercant adhesions municipals. Hi reclamen que les entitats financeres vallesanes obrin línies de crèdit, el desenvolupament de la llei de dependència com a sector generador de feina, o que les administracions canalitzin l'oferta d'habitatge protegit cap al lloguer d'acord amb els ingressos, a més del reforç del servei d'ocupació. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'atur va créixer al gener de 4.267 persones i ja hi ha gairebé 61.000 desocupats a la comarca

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.