| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 24 de juny de 2024


dissabte, 7 de febrer de 2009
>

La policia desallotja el personal d'Eulen del ple de Reus per l'exhibició d'un cartell

L'alcalde lamenta els fets però assegura que la problemàtica és una qüestió privada de l'empresa i el comitè

MIREIA LACÀRCEL. Reus
Una cinquantena de treballadores de l'empresa Eulen, que s'encarrega de la neteja dels centres escolars de Reus, van assistir ahir de públic al ple de la ciutat per reivindicar el manteniment dels seus llocs de treball, després que l'empresa els anunciés que «haurien d'acomiadar 15 persones». En el moment en què van treure la pancarta reivindicativa durant la celebració de l'acte, els agents de la Guàrdia Urbana s'hi van apropar per prendre'ls-la, moment en què es va produir una situació violenta, que va obligar a suspendre el ple momentàniament. L'alcalde va lamentar els fets, però va assegurar que el consistori no hi té res a veure.


+ La policia va ocupar la sala de plens per desallotjar les treballadores d'Eulen. Foto: M.LACÀRCEL

La sala de plens de Reus estava ahir plena de gom a gom. A banda dels veïns habituals contraris a certs plans urbanístics, ahir també hi va haver la presència de les treballadores d'Eulen, que fan la neteja a les escoles de la ciutat, i a qui l'empresa va anunciar que 15 d'elles perdrien la feina. El comitè d'empresa conjuntament amb els sindicats ja van amenaçar en el seu moment amb una vaga pel 16 de febrer vinent que continuen mantenint, però ahir van decidir anar al ple per mostrar als membres de la corporació la seva indignació, i amb l'esperança que en algun moment el govern les escoltés. L'alcalde, a l'inici de la sessió, ja va avisar que el públic no podia fer cap tipus de manifestació durant el ple. Tot i així, algunes de les treballadores van decidir desplegar durant l'acte plenari una pancarta on posava: «Eulen, no acomiadaments. Ajuntament, no a la reducció de plantilla. Col·legis bruts», quan alguns agents de la Guàrdia urbana van irrompre a la sala per prendre'ls el cartell. Va ser llavors quan es va iniciar una pugna per la propietat de la proclama, que va acabar amb una dona amb un atac d'ansietat, i l'abandó dels llocs per part de tots els membres de la corporació per ordres de l'alcalde, que va suspendre momentàniament el ple fins que no tornés l'ordre a l'interior del recinte. L'únic regidor que va decidir unir-se a la batussa originada en els seients del públic va ser Ariel Santamaria, fet que més tard li va significar una pluja de crítiques per part d'altres membres de la corporació.

La policia, després de gairebé vint minuts, va aconseguir desallotjar-les, i no va permetre l'entrada a ningú al palau consistorial fins després d'una bona estona. Una vegada restablerta la pau a la sala, l'alcalde va decidir reprendre la sessió, tot i que el regidor de la CORI no va entrar-hi fins més tard perquè estava al carrer amb les treballadores, i els agents no el deixaven accedir al consistori.

Després d'aquest incident, tots els grups municipals van preferir fer via en els diferents punts previstos a l'ordre del dia, i fins i tot els dos grups principals de l'oposició: CiU i PP, van decidir abstenir-se de fer els precs i preguntes que tenien i deixar-los o bé pel proper ple, o bé a l'expectativa que els responguessin en alguna comissió.«ÉS UNA QÜESTIÓ PRIVADA»
L'alcalde Lluís Miquel Pérez va lamentar en diverses ocasions els fets succeïts i també «la controvèrsia entre l'empresa de la neteja i les treballadores», i els va fer una crida perquè arribessin a un acord. Ara bé, Pérez també es va mostrar inflexible en el protagonisme que té el consistori en tota aquesta problemàtica. «Es tracta d'una qüestió privada entre l'empresa Eulen i les treballadores. Nosaltres vam fer un concurs per a la neteja de les escoles, i aquesta empresa va presentar una proposta molt avantatjosa, si ara a ells no els surten els números i els sobra personal no és un problema de l'Ajuntament», va sentenciar.

REVISIÓ DEL ROM
El batlle també va acusar Santamaria d'«anteposar els interessos electorals i manipular persones que estan en una situació complicada». Per aquest motiu, el batlle va assegurar que analitzarien el reglament orgànic municipal per ordenar els plens d'una altra manera i evitar incidents com els d'ahir. «Aquesta anàlisi la farem, no només perquè crec que això no pot tornar a passar, sinó també perquè m'ho han demanat portaveus d'altres grups», va aclarir el batlle.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>ICV-EUiA treballarà per garantir els llocs de treball

>La policia de Reus desallotja el personal d'Eulen del ple i li impedeix tornar-hi a entrar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.