| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 22 d'agost de 2019


dissabte, 7 de febrer de 2009
>

La Generalitat proposa que la flota pesquera deixi de treballar un dia a la setmana

Manté que això augmentaria el preu a les subhastes

MÒNICA CABRUJA / ACN. Roses / Palamós
La Generalitat vol debatre amb el sector pesquer la possibilitat de treballar quatre dies a la setmana, en lloc dels cinc d'ara. El director general de Pesca, Martí Sans, considera que aquesta mesura «abaixaria els costos del sector i augmentaria el preu del producte a les subhastes». Ahir es va tractar aquest tema en una reunió a l'Ajuntament de Roses.


+ Pescadors descarregant gambes de Palamós. Foto: A. VILAR

Durant aquest any la proposta de treballar quatre dies a la setmana es debatrà amb les confraries catalanes i, en cas que el sector hi estigués d'acord, aquest projecte es portaria a terme l'any 2010. «No tothom deixaria de treballar el mateix dia, sinó que això es podria fer de manera esglaonada. En tot cas, és un tema complex que s'hauria d'estudiar bé i consensuar-lo del tot», va explicar ahir a aquest diari el director general de Pesca. Sans no descarta que hi pugui haver alguna compensació per part de l'administració, en cas que aquesta proposta tirés endavant.

El director general de Pesca manté que deixar de treballar un dia dels cinc actuals aportaria beneficis. «Pensem que el sector podria obtenir els mateixos diners amb menys feina», especifica Sans. També considera que «s'ha d'aprofitar la crisi per trobar noves estructures per encarar bé el futur».

Ahir es va portar a terme una trobada a l'Ajuntament de Roses per parlar del pla de reactivació del sector pesquer que vol consensuar la Generalitat amb les confraries catalanes. A la reunió hi van assistir l'alcaldessa del municipi, Magda Casamitjana, i el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad. Sans va presentar la proposta i va argumentar que «aquesta fórmula seguiria garantint un abastament continuat del mercat, tot i que de manera esglaonada». També es considera que serviria per millorar «la protecció dels caladors».

El secretari de la confraria de Roses, Joan Fontdecaba, va manifestar ahir que «es tracta d'una proposta que s'ha d'estudiar molt bé i conèixer primer els detalls abans de fer-ne una valoració». NOTÍCIES RELACIONADES

>Més gambes, però petites

>Proposen que els pescadors treballin un dia menys a la setmana

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.