| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 18 de maig de 2021


dissabte, 7 de febrer de 2009
>

Kate Winslet enlluerna en la Berlinale amb el seu paper a «The Reader»Y. HINOJOSA. Berlín

Stephen Daldry ha presentat avui el seu film fora de competició The Reader, un èxit entre els cinèfils berlinesos que esperaven poder veure de prop l'elegant i brillant Kate Winslet, en un paper que de moment li ha proporcionat la nominació a l'Oscar a la millor actriu. L'actor novell alemany de 18 anys David Kross també ha fet gala d'una gran interpretació en el film ambientat a l'Alemanya dels anys cinquanta. The Reader mostra com la història d'amor entre un noi de 15 anys i una dona més gran marcarà la seva vida per sempre. Stephen Daldry, director també de pel·lícules com ara Las Horas i Billy Elliot, es va basar en el best-seller semibiogràfic de l'alemany Berndhard Schlink, que mostra la generació alemanya de després de la Segona Guerra Mundial i el punt de vista dels culpables. Schlink es va mostrar satisfet del resultat, «tot i estar rodada en anglès», ja que «la història normalment no s'explica des de la perspectiva dels culpables» de l'Alemanya nazi.

D'altra banda, l'actor català Sergi López, conegut pel film El Laberinto del Fauno, va presentar també ahir la pel·lícula francesa en competició de Françoise Ozon, Ricky, que barreja drama i gènere fantàstic amb nadó volador inclòs. En la segona jornada de la Berlinale també es va presentar en competició el film Little Soldat, d'Annette K. Olesen, que seguint la línia del festival d'aquest any tracta del tràfic de persones. Una exsoldat frustrada torna a Dinamarca, on comença a treballar pel seu pare com a xofer de la seva xicota i prostituta Lilly. Olesen plasma amb imatges suaus i silencis uns continguts xocants i de reflexió que transporten l'espectador a través d'una història on l'exsoldat intenta salvar Lilly, però és a ella mateixa a qui ha de salvar.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.