| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 25 de setembre de 2021


divendres, 6 de febrer de 2009
>

Maresme. Pumallo arriba a un acord amb part dels treballadors de Pineda de Mar, que feia mig any que no cobraven

L'empresa paga els últims 15 dies de sou i es fixen indemnitzacions de 31 dies

ELENA FERRAN. Pineda de Mar
Els treballadors de l'empresa tèxtil Pumallo de Pineda de Mar han estat acomiadats finalment i podran cobrar les indemnitzacions. Ahir es va arribar a un acord entre les dues parts per extingir els contractes dels 24 treballadors que van demandar l'empresa per acomiadament improcedent. Tots han cobrat els últims 15 dies de sou i ara hauran d'esperar el concurs de creditors per cobrar les indemnitzacions fixades de 31 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats.


+ Els treballadors protestant a l'entrada de la fàbrica de Pineda l'estiu passat. Foto: QUIM PUIG

Des del 31 d'agost que els treballadors de Pumallo no tenien feina, però tampoc podien cobrar de l'atur perquè no havien estat acomiadats. L'empresa no va presentar cap expedient de regulació i va enviar els treballadors a casa sense extingir-los abans els contractes. Aquesta situació es va allargar fins ahir quan les dues parts van tancar un acord per extingir els contractes i pactar també futures indemnitzacions.

Segons va explicar l'advocada dels treballadors, Sandra Zahonero, l'empresa reconeix el deute acumulat els últims sis mesos en què els treballadors no han cobrat les mensualitats i s'acorden unes indemnitzacions per acomiadament de 31 dies de sou per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, el més alt que marca la llei i que afavoreix els treballadors amb més antiguitat a l'empresa. Els treballadors, però, hauran d'esperar al concurs de creditors, per determinar les quantitats fixades per l'empresa o conformar-se amb el mínim que dóna el Fons de Garantia Salarial.

Els 24 exempleats sí que han pogut cobrar per ara els últims 15 dies de sou. L'empresa ha hagut de fer efectius els salaris des que la jutgessa va dictar, el passat 22 de gener, que l'acomiadament havia estat improcedent fins a la data d'ahir.

L'acord posa fi al litigi que mantenia la meitat de la plantilla just després que el cas arribés als jutjats de Mataró, cosa que hauria portat davant el jutge els responsables de l'empresa el pròxim 5 de març. Els treballadors esperaven des de l'octubre la celebració del judici, que es va ajornar pel recurs que va presentar l'empresa i que finalment el jutge va denegar. L'advocada dels treballadors també va reconèixer ahir que s'han retirat les demandes sobre un grup d'empreses a Burgos que haurien servit per descapitalitzat la fàbrica de Pineda. Els treballadors volien evidenciar un entramat de societats que hauria creat el propietari de l'empresa, Josep Maria Martínez, a través de les quals s'haurien desviat fons.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Creen una taula social a Premià de Mar per evitar casos d'ablació

>L'empresa Pumallo de Pineda tanca un acord amb part dels empleats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.