| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 18 de maig de 2021


divendres, 6 de febrer de 2009
>

«The International» dóna el tret de sortida a la BerlinaleYOLANDA HINOJOSA. Berlín

El film fora de competició The International, de Tom Tykwer, va inaugurar ahir la 59a edició del festival internacional de cinema de Berlín, que tindrà lloc fins al 15 de febrer. Es tracta d'un thriller, amb un toc americanitzat, en el qual un agent de la Interpol, Louis Salinger (Clive Owen), i la fiscal de Nova York, Eleanor Whitman (Naomi Watts), aniran darrere d'un dels bancs més poderosos del món per desmantellar la seva relació amb el finançament d'atacs terroristes i obtenir així beneficis de les despeses de les guerres i frenar la seva fallida. Com bé indica el títol, The International transporta l'espectador a diferents escenaris: des de Luxemburg, Àfrica, Nova York, Milà i Berlín fins a Istanbul, ja que, segons Tom Tykwer, es tracta «d'una activitat que passa a tot el món al mateix temps».

El director de The International va expressar ahir en una roda de premsa que no es tracta de buscar una relació amb la crisi actual, sinó de denunciar un problema de la societat i del sistema en què estan involucrats alguns dels bancs més poderosos del món. Tom Tykwer, també conegut per ser el director del film El perfum (2006), que adaptava la popular novel·la de Patrick Süskind, va destacar l'energia del personatge principal, que dins d'un sistema molt poderós es nega a acceptar les regles tal com estan marcades. En aquesta línia compara aquesta força a The International contra el sistema dels grans bancs amb un film seu anterior, Corre Lola, corre (1998), on la protagonista es resisteix al temps i l'espai.CINEMA I CONSCIÈNCIA


Amb referència al film inaugural, els membres del jurat van destacar la capacitat del cinema per conscienciar la població dels desastres de la globalització en altres realitats. I és per això que la presidenta del jurat de la Berlinale d'enguany, Tilda Swinton, va destacar que les 400 pel·lícules que formen el programa del festival mostren una gran varietat de realitats i nacionalitats. El director de The International va remarcar que enguany «tastaran gustos que fins ara no havien tastat», fent referència a la també membre del jurat i activista del menjar Alice Waters, per representar una de les seccions més peculiars del festival, Cinema Culinari.

La directora Isabel Coixet, també membre del jurat d'aquesta edició de la Berlinale, va estar d'acord amb Tilda Swinton en relació amb el festival: «Veure tot tipus de films, gaudir, odiar, jutjar, que apaguin els llums i sentir que el company del costat sent el mateix que tu i poder-ho compartir després.»Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.