| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 7 d'octubre de 2022


dijous, 5 de febrer de 2009
>

Maragall proposa avançar una setmana l'inici de curs i fer vacances al febrer

Partits polítics, sindicats i pares han rebut la iniciativa, presentada al Consell Escolar, amb recels

EL PUNT. Barcelona
Avançar l'inici del curs una setmana, al dia 7 de setembre, i establir set dies de vacances al febrer, en dates variables i ajustades a la Setmana Santa. Així es resumeix la proposta que ahir el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va presentar al Consell Escolar de Catalunya i que va ser acollida per partits polítics, sindicats i pares amb recels perquè la consideren «precipitada» i «inoportuna». Per Maragall, els canvis suposarien una millora pedagògica i una aplicació més racional del calendari escolar. Educació també proposa eliminar l'horari intensiu que al mes de juny fan les escoles d'educació infantil i primària.


+ Sortida d'una escola a Girona. Foto: LLUÍS SERRAT

Maragall ha reobert l'etern debat sobre el calendari escolar, en ple debat parlamentari sobre la futura llei d'educació, amb una proposta presentada directament al Consell Escolar de Catalunya per consensuar-lo amb la comunitat educativa. «Volem avançar cap a un escenari més racional, que afavoreixi una qualitat més gran de l'esforç que fan els docents i els alumnes. És un clamor de la societat des de fa molt temps», afirmava el conseller per defensar una idea que es basa en criteris «pedagògics» i que vol posar fi a un calendari «poc eficient» basat en unes vacances d'estiu molt llargues (del 23 de juny al 15 de setembre) i un primer trimestre amb l'activitat molt concentrada. Maragall va voler mitigar les suspicàcies que pot crear establir una setmana de vacances al febrer, quan no hi ha vacances laborals, assegurant que es garantirà una oferta d'extraescolars suficient amb mesures com ara incloure-la en la convocatòria per a activitats d'escoles obertes, dirigides a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i els ajuntaments, que ja funciona l'última setmana de juny i les dues primeres del mes de setembre. No seran, però, gratuïtes.

La proposta neix d'un informe elaborat per una comissió d'experts basant-se en els calendaris escolars d'altres països (la majoria tenen les vacances més repartides durant tot l'any) i llocs de l'Estat, i en l'equilibri dels períodes lectius i de vacances. De fet, la iniciativa es basa a canviar de lloc una setmana de classe i, per tant, manté els 176 dies lectius. Segons Maragall, pel professorat l'avançament de les classes no hauria de suposar cap problema, ja que continuarien tornant al centre a principi de setembre, després d'haver tingut el juny per muntar les classes.

El Consell Escolar, presidit per Pere Darder, haurà d'estudiar la proposta perquè si aconsegueix el seu vistiplau pugui entrar en vigor amb el suport de la comunitat educativa el curs 2009/2010 o el 2010/2011.NOVA PROPOSTA


El president de la Federació de Renovació Pedagògica i membre del Consell Escolar, Ricard Aymerich, va dir ahir que el consell donarà a conèixer la seva proposta d'aquí a tres setmanes i també avaluaran la iniciativa de Maragall. De moment, el consell està d'acord a mantenir un calendari de 176 dies.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Les crítiques

>Educació vol avançar el curs una setmana i que n'hi hagi una de vacances al febrer

>Maragall proposa avançar una setmana l'inici de curs i fer-ne una de vacances al febrer

>Maragall proposa avançar una setmana l'inici de curs i fer-ne una de vacances al febrer

>Maragall proposa avançar una setmana l'inici de curs i fer-ne una de vacances al febrer

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.