| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de maig de 2024


dimarts, 3 de febrer de 2009
>

Vallès. La implantació del lloguer públic de bicicletes a Sabadell es retarda per sumar-hi els municipis veïns

Badia, Barberà, Castellar i Sant Quirze estudien com adherir-se a una concessió aliena

EMILI AGULLÓ. Sabadell
La intenció del govern municipal del PSC és adjudicar la concessió d'un servei de lloguer de bicicletes a Sabadell abans de final d'any, però el regidor d'Espai Públic, Paco Bustos, ha revelat que les converses estan «momentàniament en punt mort» perquè altres municipis limítrofs tenen interès a afegir-s'hi. Aquesta situació, interessant per als usuaris, té el desavantatge que «complica la gestió» perquè Sabadell, en principi, convocaria un concurs però la resta de municipis s'hi haurien de sumar.


+ Bicicletes aparcades al carrer Alfons XIII, davant de l'estació de Sabadell Rambla. Foto: E.B.

L'àrea d'Espai Públic de l'Ajuntament de Sabadell té dissenyat el mapa per implantar el lloguer de bicicletes a la ciutat. El regidor, Paco Bustos, explica que les empreses que gestionen serveis similars en ciutats com ara Barcelona, Sevilla, Lió i París posen com a dimensió mínima una xarxa de «deu punts amb deu bicicletes a cada estació», un sistema assumible pel municipi.

D'ençà que el consistori sabadellenc va començar a estudiar la posada en marxa del servei, els ajuntaments de Badia, Barberà, Sant Quirze i Castellar han manifestat l'interès per participar-hi. Però Badia, per exemple, amb un nucli urbà força compacte, no veu clar situar-hi més d'un punt de lloguer. La intenció de les altres poblacions, d'entrada, seria compartir el servei amb Sabadell. En els casos de Barberà, Badia i Sant Quirze, perquè pràcticament formen un continu urbà. I Castellar, perquè el projecte de desdoblament de la B-124 preveu la construcció d'un carril bici paral·lel a la carretera.ATZUCAC JURÍDIC
L'Ajuntament de Sabadell té previst fer un concurs públic per contractar el servei a final del 2009, però Bustos avança que «el procés anirà lent perquè la intenció és fer-ho bé». Els serveis tècnics i jurídics dels altres municipis –desbordats en les últimes setmanes per la tramitació de projectes del fons estatal– estan analitzant les vies legals per afegir-se a una concessió d'un altre municipi o, fins i tot, la creació d'un servei mancomunat. En qualsevol cas, els usuaris de les altres poblacions guanyarien un mitjà de transport per desplaçar-se a Sabadell per fer-hi tràmits, anar a l'hospital, comprar o anar al cinema.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Superar dèficits del Bicing

>Sabadell, Badia, Barberà, Castellar i Sant Quirze estudien crear un servei de lloguer de bicis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.