| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 17 d'abril de 2021


dimarts, 3 de febrer de 2009
>

Maresme. El govern de Malgrat s'ho repensa i no destinarà a la nova comissaria la subvenció per la Torre de Can Sala

Diu que s'acollirà a una pròrroga per tenir a punt el projecte de millora

T. MÁRQUEZ. Malgrat de Mar
La subvenció de 400.000 euros atorgada per la Generalitat per rehabilitar la Torre de Can Sala de Malgrat no perilla. O això és el que ara defensa el govern local, després que es plantegés destinar aquests diners a la construcció de la nova comissaria. L'argument era que no es tindria a punt el projecte per executar la reforma de l'edifici del carrer de Mar. Ara, però, s'assegura que s'ha trobat la solució: acollir-se a una pròrroga que permetrà disposar de prou temps per tirar endavant l'obra.


+ No perilla la subvenció de la Torre de Can Sala de Malgrat, segons l'Ajuntament. Foto: T.M.

ERC i CiU, a l'oposició, van criticar fa pocs dies la decisió presa en junta de govern pel PSC i el PP de demanar a la Generalitat un canvi de destinació dels 400.000 euros obtinguts gràcies al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per rehabilitar la Torre de Can Sala. L'objectiu era aconseguir que aquesta partida –s'havia d'executar entre el 2008 i el 2009– es destinés a la construcció de la nova comissaria del municipi. Republicans i convergents van coincidir a denunciar que el govern havia actuat pel seu compte i que no havia consultat ni amb l'oposició ni amb la ciutadania una proposta que afecta de ple el futur del característic i controvertit edifici del carrer de Mar. Segons la portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Teresa Verdaguer, «el PSC i el PP canvien de prioritats sense escoltar les demandes que fa el poble de Malgrat. No s'entén que adquirissin un compromís amb el poble i set mesos més tard vulguin canviar d'opinió i de prioritats; per això cal més planificació».

En aquest mateix sentit es manifestava la cap del grup municipal de CiU, Neus Serra, que recordava que el mes d'octubre passat el seu grup ja va demanar «la creació d'una comissió de seguiment del projecte de restauració de la Torre de Can Serra, amb representació de tots els grups polítics municipals i dels veïns de Malgrat, per tal d'oferir l'oportunitat a tothom de participar en un projecte tan important i representatiu per al poble de Malgrat».LA PRÒRROGA
La regidora d'Urbanisme, Lluïsa Mèrida (PSC), va confirmar ahir que l'Ajuntament havia decidit canviar la destinació de la partida per la impossibilitat de disposar del projecte executiu de la Torre de Can Sala a temps. «Es tracta d'un estudi que ens ha de fer la Diputació, però s'ha allargat més del compte i corríem el risc de perdre la subvenció», comenta, i hi afegeix que «l'objectiu prioritari era que Malgrat no perdés els diners de la Generalitat». Mèrida apunta que abans de decidir la nova destinació de la partida es va consultar amb els tècnics de la Generalitat si era possible canviar l'any d'execució del projecte de la torre per disposar de més temps, però això va ser denegat. Tot i això, la regidora afirma que un estudi més acurat del plec de clàusules de la subvenció permetrà a l'Ajuntament acollir-se a una pròrroga d'adjudicació de les obres que arriba fins al gener del 2010. «Aquest marge ens permetrà disposar del projecte amb prou temps», manté. La Torre de Can Sala està previst –no decidit del tot– que aculli una oficina de recaptació de la Diputació. L'actuació urbanística a la zona, però, també inclou un edifici de nova planta per a l'arxiu municipal.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La Torre de Can Sala de Malgrat mantindrà la subvenció

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.