| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 13 d'agost de 2022


dimarts, 3 de febrer de 2009
>

Expedienten l'Ajuntament de Barcelona per voler impulsar 500 punts Wi-Fi gratuïtsV.P.. Barcelona

La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) ha obert d'ofici un expedient informatiu a l'Ajuntament de Barcelona a conseqüència del projecte anunciat per l'alcalde Jordi Hereu de posar en marxa, a partir de l'abril i fins a finals de l'any vinent, connexions gratuïtes a internet en 500 dependències i equipaments municipals. Els responsables de la CMT consideren que la majoria d'aquests punts suposen una «competència deslleial» per a les empreses privades i han advertit que, si es posen en funcionament, el consistori haurà de fer front a una elevada sanció econòmica. Des de l'Ajuntament s'ha indicat que no han rebut cap notificació de l'existència de l'expedient, tot i admetre que estan en converses amb la CMT. L'Ajuntament ha concedit a British Telecom (BT) durant tres anys, per 3,9 milions, la instal·lació, la configuració, el manteniment i el monitoratge d'una xarxa de navegació gratuïta per internet adreçada als ciutadans de Barcelona i ubicada a l'interior de 500 espais municipals. La concessió inclou que, en concepte d'explotació del servei, BT pagui enguany a l'Ajuntament 700.000 euros, una quantitat que puja a 950.000 euros en els exercicis de 2010 i 2011.

Tot i que el projecte conegut com Wi-Fi Barcelona s'ha dissenyat amb restriccions per no fer la competència a l'oferta privada –horari limitat, 60 minuts com a temps màxim de connexió i inhabilitació de les pàgines web que serveixen per descarregar pel·lícules i música o per accedir a continguts pornogràfics–, els responsables de la CMT consideren que suposa una vulneració de les regles d'un sector liberalitzat. «Les empreses paguen impostos que no es poden usar per fer una competència deslleial donant accés gratuït al tràfic de dades», han manifestat les fonts consultades.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.