| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 23 de setembre de 2020


dimarts, 3 de febrer de 2009
>

L'acusat de la mort de la turista italiana a Lloret l'estiu passat serà jutjat per un tribunal professional

L'Ajuntament presenta Carles Monguilod com l'advocat de l'acusació popular

JORDI COLOMER. Lloret de Mar
L'Ajuntament de Lloret va presentar ahir públicament l'advocat Carles Monguilod com el lletrat designat perquè exerceixi l'acusació popular en el cas de Federica Squarise, la turista italiana morta l'estiu passat a Lloret. Monguilod va afirmar que casos com aquest el «motiven especialment», i que s'hi «troba còmode». L'advocat va explicar també que finalment el cas serà jutjat per un tribunal professional i no per un de popular, ja que hi ha indicis d'agressió sexual.


+ Víctor Díaz, l'acusat de la mort, detingut pels Mossos. Foto: EFE

Monguilod va remarcar ahir que hi ha dos bons motius per portar a terme una acusació popular en aquest cas. L'un és que va «alterar» la convivència pacífica de la ciutat, i l'altre, que es tracta «d'un crim especialment execrable». Monguilod va informar que el cas no serà jutjat per un tribunal popular, sinó per un de professional, ja que «hi ha indicis que a més d'un delicte d'assassinat hi va haver un delicte d'agressió sexual». Monguilod també va explicar que com a acusació popular demanarà que es condemni l'acusat, Víctor Díaz Silva, per homicidi o assassinat consumat i agressió sexual.

Per la seva part, l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), va justificar la presentació del consistori com a acusació popular en aquest cas i no en d'altres perquè «té un fet diferencial importantíssim que és l'agressió sexual». Crespo va explicar que Monguilod destinarà la minuta que li paguin pel cas a la regidoria de la Dona de Lloret.

La regidora de la Dona, Laura Bertran (CiU), va aprofitar l'acte per fer una crida a les dones maltractades i que son objecte de violència de gènere perquè acudeixin a la regidoria a demanar ajut.

Federica Squarise va anar l'estiu passat amb una amiga a passar uns dies de vacances a Lloret de Mar. L'1 de juliol, després d'una nit en què havia sortit, va desaparèixer, i una setmana després van localitzar-ne el cadàver als jardins de l'equipament municipal de Can Saragossa, molt a prop de la zona d'oci de Lloret.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.