| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 1 de febrer de 2023


dissabte, 31 de gener de 2009
>

Maresme. Els pescadors, indignats perquè tornar a regenerar les platges enfonsarà el sector

Reiteren que treure més sorra del litoral maresmenc servirà per llençar els diners i malmetre el medi

ELENA FERRAN. Mataró
L'anunci del secretari del Mar del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural, Juan Carlos Martín Fragueiro, que es tornaran a fer aportacions de sorra a les platges del Baix Maresme ha mobilitzat el sector pesquer. Tant el patró major del port d'Arenys, Mauricio Pulido, com el president de l'Associació d'Armadors d'Arts Menors de Catalunya, Ramon Tarridas, es posaven les mans al cap en saber la notícia. «Ja hi ha hagut vuit regeneracions, només per veure com es destrueix el medi i continuar sense sorra a les platges», lamenta Pulido. Els armadors asseguren que tots els esforços perquè es regeneri el fons marí se'n van en orris.


+ Una imatge del vaixell dragant la sorra a la platja de Premià al maig del 2006. Foto: QUIM PUIG

«Només ho veiem nosaltres que ens acabaran matant?» Amb aquesta pregunta a l'aire el patró major del port d'Arenys, Mauricio Pulido, mostrava la seva indignació pel fet que un cop més s'hagi decidit posar sorra a les platges com a solució dels últims temporals que van deixar els municipis del Baix Maresme molt malmesos. Pulido es feia creus que el mateix Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marítim sigui el que encarregui aquestes actuacions, que són «clarament destructives i no serveixen per res». Els pescadors lamenten que la mateixa administració que els hauria de defensar és qui els està perjudicant directament.

El president de l'Associació d'Armadors d'Arts Menors de Catalunya, Ramon Tarridas, lamenta que una nova regeneració a les costes del Maresme malmetria els esforços del sector. Fa un any que l'associació treballa per establir zones restringides on no es pugui anar a pescar amb l'objectiu que hi criïn altra vegada els peixos. «Volem que el medi natural respiri pel seu compte perquè està comprovat que en uns anys es poden duplicar les captures i ara ens haurem de barallar perquè ens ho deixin tirar endavant», es queixava Tarridas.

Els armadors es mostren desemparats pel fet que iniciatives com aquestes que volen gestionar ells mateixos per donar sortides de futur al sector no puguin prosperar. Aquests plans de gestió de pesca que proposen des del sector són l'única alternativa, ja que en els últims anys s'ha demostrat que, tot i que ha disminuït el nombre d'embarcacions i la flota d'arts menors s'ha reduït de 177 barques, a Catalunya no es pesca més. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. «Tapen la boca de quatre alcaldes i tiren pel dret»

>Maresme. Vuit regeneracions

>Els pescadors denuncien que posar més sorra a les platges «matarà» el sector

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.