| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 de juny de 2021


dimecres, 28 de gener de 2009
>

Els amos de masies de la Torre reclamen més vigilància per combatre els robatoris

Els Mossos detenen tres veïns d'Amposta acusats de quinze robatoris a magatzems agrícoles del Montsià

G. P. ACN. Torredembarra
Els propietaris de diverses masies de la partida de la Rasa, al límit entre Torredembarra i Altafulla, exigeixen més mesures policials per combatre el degoteig de robatoris que pateixen. Es tracta, en general, de delictes menors que normalment tenen com a objectiu aconseguir menjar. El cap de la policia local, Ricard Garcia, assegura que s'està col·laborant amb la policia local d'Altafulla per vigilar la zona, malgrat que reconeix que ara per ara només hi poden dedicar una patrulla. Paral·lelament, un dels afectats, Jordi Rovira, diu que es plantegen, fins i tot, organitzar-se en patrulles ciutadanes davant el que considera una «manca d'atenció policial».


 Foto: ACN

+ A dalt, la reunió que els afectats van mantenir aquest dilluns; i, a baix, el cap de la policia local de la Torre, Ricard Garcia, mostrant la partida de la Rasa on hi ha els assalts. Foto: ACN

Set veïns de Torredembarra, els quals són amos de masies situades a la partida de la Rasa, es van reunir dilluns davant el fet que darrerament es troben «indefensos» pels continuats robatoris que sofreixen a les seves propietats. En aquest sentit, afirmen que tot i que es tracta de robatoris de petita magnitud, aquests no deixen de ser igualment «molt molestos» i els creen «neguit»: «Els lladres entren tant a les masies com a magatzems, coberts on tenim animals o s'emporten productes dels camps.» Segons el cap de la policia local de la Torre, Ricard Garcia, aquests fets generalment es produeixen entre les nou de la nit i les dues de la matinada. Quan això passa, el més comú és que l'endemà les víctimes es trobin amb la masia remenada, alguna porta o finestra trencada, que faltin bidons de gasoil per a tractors, llenya, bombones de butà o que els delinqüents hagin preparat el menjar allí mateix i que encara en quedin les restes. Això, precisament, és el que va passar a Anton Salvat, qui dilluns es va trobar dins la seva masia un plat d'arròs bullit a mig menjar damunt de la taula. «Com que saben que no hi tenim diners, mengen el que volen i se'n van», explica. «Ara, fins i tot, ja els deixem la porta de la casa oberta per evitar que ens la tornin a trencar.»

Des de la policia local de Torredembarra, Garcia manifesta que s'està col·laborant amb la d'Altafulla per vigilar la zona, si bé insisteix que ara per ara només s'hi pot dedicar una patrulla i que no es pot fer una vigilància constant ja que hi ha altres indrets del poble que també necessiten atenció. Amb tot, recalca que la quantitat dels danys i d'allò robat no és significatiu i que, per aquest motiu, no han rebut una denúncia per un fet greu des del novembre passat. Tot i això, argumenta que, a pesar que pensa que no hi ha una «amenaça», s'intentarà fer un servei més coordinat des de la policia local. «Hem mantingut converses amb els Mossos d'Esquadra per reforçar el treball conjunt i optimitzar els recursos dels dos cossos de seguretat a l'hora de fer el patrullatge per aquesta zona, que és de difícil accés.»

Tant la policia com les víctimes sospiten qui poden ser els responsables dels atacs perquè sempre actuen de la mateixa manera. A més, des d'alguna de les masies, els lladres han realitzat alguna trucada al Marroc. «El novembre passat, ja vam detenir dues persones que suposadament estaven darrere d'aquests successos, i a hores d'ara sembla que les investigacions també estan ben encaminades», va concloure Garcia.MAQUINÀRIA AGRÍCOLA
Pel que fa a les Terres de l'Ebre, ahir es va comunicar que els Mossos d'Esquadra de la unitat de seguretat ciutadana (USC) del Montsià van detenir el 23 de gener passat tres veïns d'Amposta, de 22, 24 i 31 anys, com a presumptes responsables d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa a la Galera. Els tres nois estarien implicats, a banda, en quinze robatoris consumats més a Santa Bàrbara i Freginals.

Aquest arrestament és fruit d'un dispositiu especial de la regió policial de les Terres de l'Ebre, anomenat Franja, el qual es va establir arran de la detecció de diversos robatoris en magatzems aïllats de diferents municipis del Montsià, que van ser denunciats a la policia la setmana passada. En aquest sentit, cal destacar que diversos efectius de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO), de la unitat d'investigació (UI) del Montsià i de la USC van participar en els controls nocturns, que van acabar amb la detenció dels tres joves.

Una patrulla de la USC va ser qui va enxampar in fraganti els acusats quan intentaven robar en una obra en construcció de la Galera. En el moment que els agents els van descobrir, els individus van sortir corrent, i van abandonar l'automòbil en el qual viatjaven. A continuació, els Mossos van procedir a l'escorcoll del cotxe, on van descobrir que hi havia nombroses eines, com ara tornavisos, martells, claus angleses, claus de bec de lloro, guants i altres objectes que els lladres utilitzen normalment per fer robatoris.

Una vegada analitzades les eines, la UI va imputar als tres joves un total de 15 robatoris amb força a magatzems. Respecte al seu modus operandi, se sap que normalment actuaven de nit, i que fins i tot havien arribat a fer més de cinc robatoris en una sola jornada mitjançant el mètode que consisteix en el forçament de les portes amb l'ajuda d'una eina de bec de lloro i es tracta, a més, d'un procediment molt comú entre diversos grups organitzats. D'altra banda, també com a tret que es repetia, els nois buscaven preferentment ferramentes i màquines agrícoles per poder vendre-les després.

Paral·lelament, membres de la unitat d'investigació van detenir dimarts un veí de Tortosa, de 20 anys, i una noia de la Sénia, de 28, per la seva suposada implicació en nou robatoris a establiments i habitatges, sobretot d'Ulldecona i la Sénia, produïts durant els mesos de desembre i gener. Els dos arrestats ja han passat també a disposició judicial. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els amos de masies de Torredembarra reclamen més vigilància per frenar els robatoris

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.