| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de febrer de 2020


dimecres, 28 de gener de 2009
>

Els Mossos desallotgen La Teixidora, al barri del Poblenou

L'edifici va ser ocupat el 2007 després que havia estat 30 anys abandonat

CLARA RIBAS. Barcelona
En una operació de prop de sis hores, els Mossos d'Esquadra van desallotjar ahir un immoble al barri del Poblenou ocupat per un grup de joves activistes que hi havien creat el Centre Social Okupat Autogestionat La Teixidora. Alguns dels activistes es van encadenar a bidons plens de ciment, i un d'ells es va penjar en una gàbia.


 Foto: EFE G. MASSANA.

+ A dalt, una noia dóna una piruleta a un esquàter suspès en una gàbia. A baix, companys dels joves els esperen al final del carrer, que estava tallat pels Mossos. Foto: EFE G. MASSANA.

A les sis del matí d'ahir, els Mossos d'Esquadra, amb sis furgons antidisturbis, van tallar el carrer Marià Aguiló, al centre històric del Poblenou, i van desallotjar unes quaranta persones que hi havia a l'edifici conegut com La Teixidora, que havia estat ocupat el novembre del 2007. Els Mossos d'Esquadra executaven així l'ordre dictada pel jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona.

L'actuació dels Mossos es va allargar durant prop de sis hores, durant les quals van identificar i evacuar totes les persones que eren a l'edifici.

Tot i que els esquàters van oferir una resistència pacífica, van dificultar el desallotjament encadenant-se a bidons amb ciment. A més, també va caldre treure una persona que s'havia tancat en una gàbia que estava suspesa a uns dotze metres d'alçària.PLE SUPORT DELS VEÏNS
El desallotjament de La Teixidora va ser durament criticat ahir tant des de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) com de l'Associació de Veïns del Poblenou. Les dues entitats van emetre ahir un comunicat de suport en el qual recordaven que el local feia més de trenta anys que estava abandonat: «Els companys i companyes de centre La Teixidora, que ara fa un any el van ocupar, l'han revitalitzat i li han donat plenament una funció social amb les activitats que hi han desenvolupat. Avui s'ha truncat aquesta activitat.»

Segons es recordava en el manifest, i tal com van denunciar ahir els joves desallotjats, la jutgessa que porta el cas va desestimar el recurs presentat per les persones implicades en el centre i va ordenar el desallotjament cautelar per la via penal sense respondre al recurs presentat.

D'altra banda, el president de l'associació, Manel Andreu, va qüestionar ahir la urgència al·legada pel jutjar per fer el desallotjament cautelar, ja que la propietat és en una zona on no es podran fer obres per una suspensió de llicència d'obres que afecta el nucli antic del Poblenou, sobre el qual s'està elaborant un nou pla de protecció. NOTÍCIES RELACIONADES

>La seu d'Els Federals

>Els Mossos desallotgen La Teixidora, al barri del Poblenou

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.