| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de febrer de 2020


dimarts, 27 de gener de 2009
>

El preu dels pisos de lloguer ja baixa a BarcelonaIVAN VILA. Barcelona

Ha trigat més que en el mercat de compra, però el lloguer d'habitatges ja ha començat a ressentir-se també de la crisi econòmica que va començar devorant immobiliàries i ara ha entrat en plena onada de destrucció de llocs de treball. El canvi de tendència –que alguns experts vaticinaven que no es produiria amb l'argument que la impossibilitat de comprar faria augmentar la demanda de pisos de lloguer–, es detecta en un estudi del portal especialitzat Idealista.com, el primer que dóna xifres de davallada dels preus dels arrendaments a Barcelona.

El treball, que es basa en una mostra de 2.340 anuncis de lloguers a la capital catalana, indica uns preus mitjans de 13,7 euros mensuals per metre quadrat; és a dir, un 4% menys que el gener del 2008, quan el portal va calcular el preu mitjà a Barcelona en 14,2 €/m². De fet, la caiguda s'ha produït en els últims sis mesos, perquè en l'estudi corresponent al primer semestre del 2008, efectuat el juny passat, el preu continuava estancat en aquests 14,2 €/m². El daltabaix més important es produeix al districte de les Corts, un dels més cars, on en un any el preu ha baixat un 6,8%, de 14,3 a 13,4 €/m². Si agafem la variació dels últims sis mesos, la davallada encara és més contundent, d'un 11,3%, perquè a les Corts el primer semestre el preu havia pujat fins als 15 €/m².

El segon districte que més baixa és l'Eixample, on els preus disminueixen un 5,9%, i se situen en 14,2 €/m². Ciutat Vella, on la caiguda és del 2,2%, continua sent el districte més car, amb un preu que el portal situa en 15 €/m². Els més barats, amb lloguers d'11,5 €/m², són Horta-Guinardó, on la baixada anual ha estat del 4,9%, i Sant Andreu, on els lloguers són un 3,7% més econòmics que fa un any. Per sota dels 13,7 €/m² de mitjana a Barcelona se situen també els districtes de Nou Barris (11,7), Sants-Montjuïc (12,7) i Gràcia (13,2). Per sobre, Sant Martí (4,1) i Sarrià-Sant Gervasi (4,1).

En el conjunt de la demarcació, la caiguda global és molt més marcada que a la capital. De fet, fa més del doble de pendent: un 8,9% menys que el gener del 2008, que situa els preus en 12,7 €/m².Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.