| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 1 de juliol de 2022


dimarts, 27 de gener de 2009
>

La Generalitat garanteix els 15 milions i avui aprova el nou campus de l'Ebre

La comissionada d'Universitats visita dijous els terrenys de Remolins i podria anunciar ampliacions

GUSTAU MORENO. Tortosa
El campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a les Terres de l'Ebre rebrà avui l'aprovació definitiva de la Generalitat, ja que el consell executiu donarà llum verd al projecte constructiu i a l'inici de les obres. La comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, va confirmar que l'aspecte econòmic està «totalment resolt», i va destacar que el govern habilitarà en una sola fase els 15 milions d'euros que requereix la construcció del campus de Remolins. Mig any després de la cessió dels terrenys per part de l'Ajuntament de Tortosa, la URV ja podrà encarregar l'obra, amb l'objectiu que el nou edifici siga operatiu en el curs 2011/2012.


+ La maqueta del nou edifici del campus de la URV està exposada a l'ajuntament. Foto: G.M.

Més de sis mesos després de la cessió dels terrenys del parc de Remolins a la URV, el consell executiu de la Generalitat aprovarà en la reunió d'avui el projecte del campus de les Terres de l'Ebre, amb una inversió d'uns 15 milions d'euros. Així ho va confirmar ahir la comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, que dijous visitarà Tortosa amb motiu de diferents reunions, però sobretot per «veure sobre el terreny les necessitats i les possibilitats de creixement del nou campus». Palmada va assenyalar que estarà acompanya pel director general d'Universitats i pel de Recerca, i que valora «molt positivament» com els estudis universitaris que es feien a Tortosa s'han integrat en l'actual campus de l'Ebre. «Pensem que podem fer algun anunci», va precisar Palmada sobre el futur més immediat del campus de Remolins. Segons Palmada, la previsió és que el nou edifici estiga plenament operatiu per el curs 2011/2012, un any més tard del que es va preveure quan l'agost passat l'Ajuntament va cedir els terrenys a la URV.

De moment, el consell executiu de la Generalitat donarà llum verd avui a les obres de l'edifici, i la mateixa URV s'encarregarà de traure-les a concurs públic, amb l'objectiu d'intentar agilitzar el projecte al màxim possible. «Ja està tot molt lligat», va insistir la comissionada d'Universitats i Recerca, que va destacar la importància d'una inversió que la Generalitat farà d'una sola tacada, i no per mòduls. «Es comprometen els 15 milions d'euros, una quantitat que cobreix el projecte arquitectònic que va fer la URV i també l'equipament del campus», va afegir-hi. En aquest sentit, Palmada va detallar que 13,3 milions d'euros seran per finançar el cost de les obres, mentre que els 1,7 milions restants seran per equipar les aules i els diferents serveis administratius i docents del campus. «El tema econòmic està completament resolt», va remarcar la comissionada, conscient de la polèmica generada al territori quan fa dos anys el conseller Josep Huguet va advertir que el finançament del nou campus de les Terres de l'Ebre no estava garantit.

Ara aquest finançament no només sembla garantit, sinó que Palmada va asseverar que després de visitar dijous els terrenys de Remolins, encara es podria fer una proposta més ambiciosa d'usos del campus. L'aprovació del projecte per part del consell executiu de la Generalitat també tancarà definitivament el principi de polèmica entre l'alcalde de Tortosa i el delegat Lluís Salvadó, després que Ferran Bel va lamentar fa dos mesos la lentitud del govern a l'hora d'autoritzar el nou campus de l'Ebre. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un edifici representatiu a la vora del riu

>La Generalitat garanteix els quinze milions per al Campus de l'Ebre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.