| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


divendres, 23 de gener de 2009
>

Barcelonès Nord. Tots els trens de rodalies pararan a Montgat a partir del 31 de gener

El municipi finalment assoleix una reivindicació veïnal i política que ha durat gairebé una dècada

JOSE G. NAVARRO. Montgat
El servei de Rodalies Barcelona de Renfe va comunicar ahir a l'Ajuntament de Montgat que a partir del dissabte 31 de gener tots els trens del servei s'aturaran en tots els horaris a les dues estacions de tren del municipi: Montgat i Montgat Nord. D'aquesta manera, l'empresa ferroviària permet al poble montgatí assolir una exigència veïnal i política que feia gairebé 10 anys que es reclamava. Més enllà de celebrar el que tothom a Montgat considera una gran notícia, la reforma integral de la parada de Montgat Nord esdevé a partir d'ara el proper projecte que el consistori espera tenir molt avançat al llarg d'aquest any.


+ Imatge d'arxiu de l'estació de Montgat Nord, una de les dues del municipi. Foto: J.G.N.

La notícia esperada va ser comunicada personalment ahir a la tarda pel director de Rodalies Barcelona de Renfe, Miguel Ángel Remacha, a l'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC). D'aquesta manera, l'empresa ferroviària ha complert la paraula donada el març de l'any passat, en què s'acordava que tots els trens de rodalies de Renfe pararien a Montgat abans d'un any. Tot i haver-ho fet possible a pocs mesos d'acabar el termini acordat per Renfe, la decisió obligarà que a partir del dissabte 31 de gener, tots els combois de la línia C-1 que passin per les dues estacions de Renfe que hi ha a la vila –la de Montgat i la de Montgat Nord– s'hauran d'aturar per deixar o recollir passatge.

D'aquesta manera es posarà fi a la circumstància que es dóna en aquestes dues parades: que durant algunes hores del dia la freqüència de pas del servei ferroviari es redueix, amb trens que passen de llarg en direcció Mataró o Barcelona.

El batlle de la vila va definir la notícia com a «magnífica», tant per als usuaris «del poble com també per als veïns de Tiana» que es desplacen a Montgat per utilitzar el servei. «Aquesta mesura és el resultat de la lluita de moltes persones durant molts anys i tots ens hem de felicitar», explicava eufòric Ràmia, que també va destacar la insistència que l'equip de govern ha tingut en el darrer any sobre Renfe per aconseguir un compromís com aquest i fer-lo complir.

Per la seva banda, Miquel Tomàs, històric membre de la plataforma veïnal creada per exigir aquesta decisió, va expressar la seva satisfacció amb un eloqüent «ja era hora!» «Les multes rebudes, els talls de vies i els milers de cartes enviades a l'Estat han valgut finalment la pena», relatava orgullós ahir, recordant «el paper vital dels ciutadans» en començar la reivindicació.

L'Ajuntament de Montgat té previst organitzar un acte per celebrar l'acord. En espera de més concreció, tot apunta que el mateix dia 31 s'organitzarà una botifarrada a la plaça de les Mallorquines. NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Reformar Montgat Nord

>Tots els trens pararan a les dues estacions de Montgat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.