| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 19 de gener de 2022


dimecres, 21 de gener de 2009
>

Maresme. El pla d'aeroports preveu l'aeròdrom de Palafolls i un heliport a Mataró

La viabilitat de les dues infraestructures es resoldrà durant la vigència del pla, fins al 2015

TERESA MÁRQUEZ. Mataró
El nou pla d'aeroports, aeròdroms i heliports aprovat ahir pel govern recull la incorporació a la xarxa d'infraestructures aeronàutiques de l'aeròdrom de Palafolls i un heliport a Mataró. Les dues instal·lacions, la viabilitat de les quals s'ha de resoldre en el decurs de la vigència del pla, que s'acaba el 2015, han estat incorporades al document a partir de les propostes fetes des del mateix territori. Tot i que l'emplaçament definitiu d'aquests serveis encara s'ha de confirmar, des de la Generalitat es treballa per aprofitar les infraestructures existents. En el cas de Mataró, el pla d'ampliació del port ja incorpora habilitar un heliport.


+ El pla d'aeroports preveu l'aeròdrom de Palafolls i un heliport a Mataró. Foto: M. RUIZ

L'aeròdrom de Palafolls és una instal·lació privada que fa anys que funciona i que està situada al costat de la carretera entre el municipi i Tordera, i s'hi desenvolupa activitat aèria des de principi dels anys noranta. Malgrat que encara no hi ha una confirmació absoluta que la Generalitat, a partir del nou pla, aprofitarà aquestes instal·lacions, el més probable és que en vulgui fer ús si s'aprova la viabilitat de la infraestructura. El pla d'aeroports preveu 7 aeròdroms nous, i el de Palafolls s'inclou amb altres que encara han de ser analitzats i que són al Priorat, Vallmoll, el Castell de Santa Maria, Tàrrega i Mollerussa.

Pel que fa a l'heliport previst a Mataró, des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques mantenen que l'emplaçament definitiu encara s'ha de resoldre, tot i que ja hi ha una proposta ferma perquè se situï al port, inclosa en el pla d'ampliació d'aquest equipament. A tot Catalunya hi ha actualment una flota d'una vuitantena d'helicòpters distribuïts en 18 operadors, incloent-hi els institucionals, i 82 infraestructures heliportuàries. Tot i això, es preveu que l'any 2012 més d'un centenar d'helicòpters tindran la base d'operacions a Catalunya. El 70% realitzaran activitats d'interès social –incendis, trasllats hospitalaris– i el 30%, es dedicaran al turisme i la indústria. La infraestructura aèria prevista a la capital del Maresme encara no té adjudicada una definició concreta, però es preveu que s'incorpori a la xarxa bàsica integrada per heliports d'ús públic.

El nou pla aprovat ahir preveu la construcció d'onze aeroports i aeròdroms a Catalunya.

El govern també ha aprovat el projecte de llei d'aeroports i heliports, que crea l'ens públic Aeroports de Catalunya com a eina de gestió del govern per exercir les competències en matèria aeroportuària. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Dubtes sobre el traspàs aquest mandat

>El nou pla d'aeroports fixa un aeròdrom a Palafolls i un heliport a Mataró

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.