| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 19 d'abril de 2021


dissabte, 17 de gener de 2009
>

Bush s'acomiada i assegura que a l'hora de prendre decisions va seguir la seva consciènciaEFE. Washington

El president dels EUA, George Bush, es va acomiadar ahir dels seus conciutadans amb un discurs televisat a tot el país en el qual va remarcar els seus èxits, va reconèixer alguns revessos i va explicar que a l'hora de prendre decisions va seguir la seva consciència. «Vaig fer el que vaig pensar que era correcte. Pot ser que no estiguin d'acord amb algunes decisions difícils que vaig prendre. Però espero que estiguin d'acord que vaig estar disposat a prendre les decisions difícils», va afirmar Bush en el discurs. L'encara president es va adreçar per última vegada per televisió al país en un discurs des del Saló Oriental de la residència presidencial, acompanyat de la seva esposa, del vicepresident, Dick Cheney, dels membres del seu govern i d'alguns ciutadans que va voler reconèixer pel seu heroisme.

Bush va llegir el seu discurs amb més confiança i agilitat del que és habitual, sense encallar-se i gesticulant molt. Directe i franc i defensant fins al final les seves posicions més controvertides, Bush es va referir a l'11-S i va afirmar que els Estats Units no van fer res per merèixer l'atac, però va remarcar que des de llavors no s'ha tornat a produir cap més atac terrorista al país.

Respecte dels seus errors, va reconèixer que hi ha coses que faria d'una altra manera si tingués l'oportunitat, tot i que no va detallar quines.

També va desitjar sort al seu successor, Barack Obama, que dimarts assumirà el càrrec, i li va dir que l'esperen decisions difícils. A més de protegir el país, Bush va assegurar que els Estats Units han d'evitar caure en «l'aïllacionisme i el seu company, el proteccionisme».

Bush va fer una crida a Obama a «continuar expandint la democràcia pel món i liderar la causa de la llibertat».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.