| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 7 de juliol de 2022


divendres, 16 de gener de 2009
>

Preacord perquè la plantilla de Torraspapel de Sarrià es redueixi de 340 a 146 treballadors

Inclou prejubilacions a partir de 54 anys i indemnitzacions de 45 dies per any treballat, i dimecres es vota en assemblea

MÒNICA CABRUJA. Sarrià de Ter
La recta final de la negociació entre la direcció i els comitès d'empresa de Torraspapel ha acabat amb un preacord després d'una última reunió a Madrid que ha durat més de 24 hores. Aquest preacord inclou la reducció de la plantilla de Sarrià de Ter, que és d'uns 340 treballadors, a 146 persones. Les prejubilacions queden fixades a partir dels 54 anys i les persones que s'hi acullin rebran des del 80% fins al 100% del sou, en funció de la proximitat respecte a l'edat de jubilació. Les indemnitzacions per extinció de contracte serien de 45 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats, però per als que es poden prejubilar si no volen fer-ho seria de 20 dies per any amb un topall de 12 mensualitats. El preacord es presentarà dimecres vinent en una assemblea.


+ Representants del comitè, ahir al matí a l'arribada a Sarrià de Ter. Foto: M.C.

El cavall de batalla més important de les negociacions han estat les prejubilacions i les retribucions que rebran. Finalment s'ha optat per una fórmula variable, amb escalats de cobertura sobre els salaris nets que van del 80 al 100%. Els representants dels treballadors calculen que hi ha unes noranta persones en edat de prejubilació i també n'hi ha 60 més que ja estan prejubilades però que treballen a l'empresa amb un contracte de relleu i que «seguiran cobrant, però no hauran d'anar a l'empresa», segons van explicar els representants del comitè.

L'alternativa a les prejubilacions seria una indemnització de vint dies per any treballat, amb un topall de dotze mensualitats.

«De la resta de treballadors, per als que hagin de ser acomiadats, les indemnitzacions de 45 dies per any treballat, tot i que pensem que el nombre de persones afectades serà petit», van indicar els representants del comitè. Pel que fa a possibles recol·locacions, en el cas de les comarques gironines a la planta de Sant Joan les Fonts, els representants dels treballadors van destacar que en aquesta planta «hi ha divuit vacants», tot i que pensen que «no s'hauria de recol·locar pràcticament ningú, només els que voluntàriament volguessin».ASSEMBLEA DIMECRES
El preacord és de moment molt general i el que es vol fer ara és detallar punts més concrets i acabar de perfilar-lo. Dimecres vinent es presentarà en assemblea als treballadors, que hauran de decidir si el ratifiquen o no.

El termini de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Torrespapel va expirar el 5 de gener, i l'empresa estudiava la possibilitat de posar-ne la resolució a mans del Ministeri de Treball. El contingut del preacord està lluny de les peticions inicials del comitè d'empresa de la planta de Sarrià de Ter, però s'ha hagut de cedir per poder tancar les negociacions. La reunió que s'ha portat a terme a Madrid entre els comitès i la direcció era l'última. Els representants dels treballadors van indicar ahir que si aquest preacord l'assemblea no el ratifica, «caldrà la mediació del Ministeri de Treball».

El preacord ha arribat després de reunions diverses entre direcció i representants dels treballadors. En un principi les posicions eren irreconciliables. Els representants del comitè que ahir al matí van arribar a Sarrià de Ter des de Madrid van destacar que les negociacions amb l'empresa han estat llargues i difícils.

Pla de prejubilacions - Nascuts el 1946: 100% de cobertura del salari net i edat de jubilació als 65 anys.
- Nascuts el 1947: 95% de cobertura i edat de jubilació als 64 anys.
- Nascuts el 1948 i 1949: 90% de cobertura i edat de jubilació als 63 anys.
- Nascuts el 1950 i 1951: 85% de cobertura i edat de jubilació als 62 anys.
- Nascuts el 1952, 1953, 1954: 80% de cobertura i edat de jubilació als 62 anys.
- La revaloració de la cobertura és del 2,5% anual.
- S'inclou un indemnització alternativa de 20 dies per any amb un topall de 12 mensualitats.

Indemnitzacions per extinció de contracte - 45 dies per any amb un topall de 42 mensualitats.

Recol·locació en altres plantes del grup (a les comarques gironines hi ha la de Sant Joan les Fonts) - Preavís d'un mes.
- Ajut d'habitatge de 300 euros bruts mensuals. durant un període de dotze mesos.
- Ajut escolar de 300 euros per fill a càrrec
- Garantia de treball durant 12 mesos.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Tota la nit negociant

>Pacten reduir la plantilla de Torraspapel a Sarrià de 340 a 146 treballadors

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.